Soluție pentru secetă: Panoul care produce apă potabilă | FOTO

0
509

billboard-drinkable-water1Un panou care extrage apa din umiditatea atmosferică și o filtrează pentru a deveni potabilă a fost amplasat în Lima, capitala peruană fiind situată în nordul deșertului Atacama, cunoscut ca fiind derept Polul uscăciunii”.

Inveția este una de mare ajutor pentru metropolele care se confruntă cu o criză acută de apă potabilă.

Potrivit The Independent, acest panou produce aproximativ 100 de litri de apă pe zi doar umiditatea atmosferică, printr-un un sistem simplu de filtrare și folosirea ingenioasă a forței de gravitație.

billboard-water-air-peru-02

Ideea de a-l construi aparține agenției de publicitate “Mayo DraftFCB”, pentru mediatizarea Universității de Inginerie și Tehnologie din Peru, la începutul perioadei de admitere a studenților.

“Vroiam ca viitorii studenți să vadă că inginerii pot, de asemenea, să rezolve probleme sociale legate de necesitățile cotidiene”, a declarat Alejandro Aponte, directorul de creație al Mayo DraftFCB.

billboard-water-air-peru-02

Lima, cu o populație de aproximativ 7,6 milioane de oameni, se află pe coasta Oceanului Pacific, umiditatea aerului fiind de 86%, iar dimineața se ajunge și la aproape 100%.

1681447-poster-1280-water-billboard-047

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here