Soluţii naturale pentru calmarea tusei

0
138

Soluţii naturale pentru calmarea tusei

Dacă accesele de tuse te chinuie şi îţi deranjează somnul sau activitatea de zi cu zi, există soluţii la îndemână ca să le calmezi.

miereMiere contra tusei nocturne

Accesele de tuse pe timpul nopţii, cauzate de gâtul iritat,  pot decurge „în cascadă”, deranjându-ţi somnul. Foloseşte miere pentru a le potoli!

Mierea „căptuşeşte” mucoasa gâtului şi calmează iritaţiile, având un efect cicatrizant şi antiseptic. Efectele cele mai bune se obţin cu miere de cimbru, de eucalipt sau de brad.

Administrează-ţi 1-2 linguriţe de miere înainte de culcare.

Cimbru contra tusei seci

Cimbrul poate calma inflamaţiile gâtului, şi are proprietăţi antiseptice, putând combate acţiunea viruşilor şi neutraliza infecţiile aparatului respirator.

Se folosește sub formă de infuzie: o jumătate de linguriță de plantă uscată la o cană cu apă clocotită, lăsată să se infuzeze timp de un sfert de oră. Bea 4-5 căni pe zi, îndulcite cu puțină miere.

Amestec de plante contra tusei productive

O serie de plante medicinale – iederă, lumânărică, nalbă – au capacitatea de a degaja căile respiratorii de secrețiile care le blochează. Plantele fluidifică secrețiile, iar acestea sunt eliminate mai ușor.

Amestecă 10 g frunze de iederă, 15 g lumânărică, 10 g cimbru, 15 g frunze de nalbă, 10 g rădăcini de nalbă mare, 10 g rădăcină de lemn dulce. Din acest amestec, prepară-ți de mai multe ori pe zi o infuzie, în felul următor: într-o cană cu apă clocotită, adaugă o linguriță mix de plante și lasă la infuzat 10 minute.

Sursa: clickpentrufemei.ro

V-ar putea interesa şi aceste articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here