Somnul fragmentat slăbeşte sistemul imunitar şi sporeşte riscul de cancer

0
118

7660312a_imgSomnul fragmentat sau lipsa lui pot contribui la apariţia cancerului şi pot face ca malignitatea bolii să crească, iar cancerul să devină mai invaziv, este concluzia la care au ajuns cercetători de la Universităţile din Chicago şi Louisville, care au dat publicităţii un studiu în revista Cancer Research.

Somnul problematic poate slăbi sistemul imunitar şi abilitatea acestuia de a lupta cu cancerul, în special în stadiile incipiente ale acestuia. Studiul pe şoareci de laborator a făcut pentru prima oară legătura între problemele legate de somn şi evoluţia cancerului.

Cercetătorii de la Universitatea din Chicago şi de la Universitatea din Louisville au realizat acest studiu sub coordonarea dr. Fahed Hakim, specialist la spitalul Rambam Medical Center din Haifa, Israel, care a petrecut doi ani la Universitatea din Chicago pentru a realiza acest proiect, scrie Haaretz.

Studiile pe marginea somnului fragmentat au stabilit şi în trecut o legătură cu efectele imediate asupra vieţii cotidiene, cum ar fi oboseala şi iritabilitatea, dar cercetătorii au văzut în acest studiu că efectele sale sunt mult mai ample.

Cu timpul, somnul fragmentat slăbeşte sistemul imunitar şi contribuie la dezvoltarea cancerului, sporindu-i şi agresivitatea.

Sursa: ziare.com

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here