„Sonate celebre”, la Sala Radio

0
260
„Sonate celebre” O frumoasă seară muzicală de primăvară, cu titlul „Sonate celebre”, este ceea ce vă propun violonista Cristina Anghelescu şi pianistul Mihai Ungureanu prin recitalul pe care îl prezintă pe 17 aprilie, de la ora 19.00, la Sala Radio.

Un „trio” de mari compozitori, pe ale căror creaţii se sprijină o bună parte a repertoriului muzicii clasice – Mozart, Beethoven şi Brahms – semnează cele trei sonate pe care le veţi asculta: Mozart – Sonata nr.11 pentru vioară şi pian, Beethoven – Sonata nr. 5 pentru pian şi vioarăSonata Primăverii şi Brahms Sonata nr. 3 pentru pian şi vioară.

Solistă a Orchestrelor şi Corurilor Radio, Cristina Anghelescu provine dintr-o familie de muzicieni. Ea a început studiul viorii cu tatăl său. El a fost cel care i-a îndrumat cu atenţie şi profesionalism formarea artistică. Cristina Anghelescu a fost invitată să concerteze în săli renumite ca Schauspielhaus – Berlin; Ceaikovski – Moscova; Teatro Monumental y Auditorium – Madrid; Smetana Hall– Praga; St. John’s Smith Square – Londra; Finlandia Hall – Helsinki. Ea a cantat si în compania unor orchestre importante din Dresda, Paris, Praga, Bratislava, Caracas, Moscova, Budapesta, Londra etc.

A efectuat numeroase turnee în toate ţările Europei, în Taiwan, America de Sud şi cea de Nord, Africa de Sud etc. A efectuat numeroase înregistrări, multe dintre ele apărând pe CD-uri: concertele de Mozart, Ceaikovski, Mendelssohn; Anotimpurile de Vivaldi şi cele două concerte de George Lloyd, alături de renumita orchestră Philarmonia din Londra.

Ana Grama

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here