Sophia Loren, invitată de onoare la Cannes Classics

0
256

2010+Pirelli+Calendar+Party+Arrivals+-42opAbK00DlSophia Loren va fi invitata de onoare la Cannes Classics, eveniment care va marca și nașterea filmului western italian și 30 de ani de la acordarea premiul Palme d’Or, au anunțat organizatorii, citați de AFP.

La Cannes Classics se vor prezenta 22 de filme artistice și două documentare, pentru prima oară doar în format digital. În plus, pelicula “Pentru un pumn de dolari” (1964), western al lui Sergio Leone, cu Clint Eastwood și Gian Maria Volonte va fi vizionată în versiune restaurată 4K (ultra high definition).

Wim Wenders, care va participa la secțiunea Un Certain Regard cu pelicula “The Salt of the Earth”, va prezenta la Cannes Classics și o versiune restaurată a filmului “Paris, Texas”, câștigător al Palme d’Or în 1984.

“Ultimul metrou”, filmul regizat de Francois Truffaut (1980) va rula cu ocazia a 30 de ani de la moartea cineastului francez.

În 2004, organizatorii Festivalului de Film de la Cannes au decis să pună renumele evenimentului în slujba recuperării şi conservării marilor opere ale cinematografiei mondiale, înfiinţând astfel secţiunea Cannes Classics, care prezintă filme de patrimoniu.

Cea de-a 67-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes va avea loc în perioada 14 – 25 mai.

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here