Sophia, pictoriţa de doar 5 ani care impresionează cu operele sale. Expoziţii în ţară şi străinătate

0
86

b2a630d0-21e9-11e4-bf20-a9e769646252_Clipboard01O fetiţă de 5 ani şi jumătate a avut deja două expoziţii de pictură în Canada. A început să deseneze de la vârsta de 3 ani şi a reuşit să-i impresioneze pe criticii de artă străini. Sophia Leopold-Mureşan îi iubeşte pe Joan Miró şi Vassily Kandinsky şi încearcă să le folosească tehnica în arta proprie. Spune ferm că urăşte negrul şi albul şi le foloseşte rar în creaţiile sale, pentru care munceşte şi zile la rând.

Cu toate acestea, Sophia este un copil căruia îi place să alerge în parc şi să se joace. Acum, când micuţa artistă nu este ocupată cu jucăriile, se pregăteşte pentru lansarea unui album la Cluj-Napoca, potrivit stiri.tvr.ro.

Sophia Leopold-Mureşan s-a născut în Canada, la Toronto, şi în curând va împlini şase ani. A fost atrasă de mică de imaginile din cărţile de colorat şi petrecea ore întregi desenând şi colorând. Cu timpul, şi-a creat propriile compoziţii.

Fetiţa a început prin a picta personaje preferate din desene animate, iar la scurt timp a descoperit operele unor mari artişti.

Sophia adoră să deseneze fluturaşi şi fetiţe, dar nu-i place să folosească negrul sau albul. Cea mai recentă pictură se numeşte “Party-ul cu ochii care pândesc”.

Acum, Sophia a pregătit o nouă expoziţie, realizata în colaborare cu unchiul său: „Sophia Leopold, să ne jucăm că facem artă”. Lansarea va avea loc marţi, la Muzeul Etnografic al Transilvaniei din Cluj-Napoca.

974x468

Sursa: stiri.tvr.ro

[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here