Soprana Andreea Soare e adorată la Paris, dar necunoscută acasă

0
335
andreea-soare-soprana-romanca-adorata-de-francezi-imi-doresc-ca-romania-sa-se-mandreasca-cu-mine-asa-cum-eu-ma-mandresc-cu-ea-6035Are 29 de ani și a devenit șefă de promoție la Conservatorul de Muzică din Paris. Francezii nu știu cum să o țină cât mai mult la ei în țară, iar în România este o ilustră necunoscută.
În 2004, grație unei sponsorizări primite în cadrul emisiunii „Surprize, surprize”, prezentată de către Andreea Marin, Andreea Soare a reușit să ajungă în Franța.„Am ajuns cu greu în Franţa în 2004. Deşi eram talentată (o spuneau alţii, profesori, specialişti, nu eu!), nu aveam bani pentru o asemenea „ieşire din decor“, de la Râmnicu Vâlcea tocmai la Strasbourg! Fac o paranteză: eu am fost crescută de mică numai de bunicii mei din partea mamei, iar ei nu dispuneau de bani. …„Cu o sponsorizare in extremis, graţie emisiunii doamnei Andreea Marin („Surprize, surprize“), am ajuns la Strasbourg în ultima zi în care mai puteam depune dosarul de înscriere la Conservator. Şi, cum v-am mai sus, am absolvit Conservatorul de muzică din acest oraş superb, care m-a îndrăgit și pe care, firesc, l-am îndrăgit. Pe perioada studiilor, am beneficiat de o bursă a Guvernului Franţei. La sfârşitul anului IV, profesoara mea de canto şi directoarea Conservatorului din Strasbourg mi-au sugerat să dau examen la Paris, la Conservatorul Superior de Muzică, spunându-mi şi încurajându-mă în acelaşi timp: „Trebuie să fi auzită acolo!“.

Şi următoarea „haltă“ a fost capitala Franţei: am venit la Paris, am dat admitere la Conservatorul Superior de Muzică şi, din 195 de candidaţi înscrişi la examene, am făcut parte dintre cei cinci admişi! Am absolvit conservatorul în trei ani (2008-2011) cu toate că ar fi trebuit să fac cinci ani, dar profesoara mea, una cunoscută în Franţa muzicală, distinsa doamnă Isabelle Guilaud, a considerat că sunt suficient de pregătită pentru a da examenele finale cu colegii mei din anii superiori! Şi am terminat şefă de promoţie ”, a spus Andreea pentru Gazeta de Sud.

De aici, drumurile i s-au deschis foarte ușor, a câștigat concursul pentru a intra în colectivul Operei Naționale din Paris și susține multe concerte în Franța, dar și în străinătate, unde este foarte apreciată pentru talentul său. Deși se poate compara cu marile soprane ale lumii, din păcate, în România prea puțini o cunosc. Decizia Andreei de a rămâne în Franța a fost la fel de firească precum concertele în care este aplaudată la scenă deschisă.

Anul trecut i-a murit bunicul, iar Andreea a vrut să susțină un concert la Râmnicu Vâlcea, în memoria sa. Din păcate, nu a găsit bunăvoință din partea nimănui pentru acest demers extraordinar:

„Este reală informaţia. Am dorit foarte mult să pot susţine un concert de binefacere în oraşul meu în memoria bunicului meu… dar s-a dovedit imposibilă organizarea unui astfel de concert! Nu ştiu de ce… Nu am găsit bunăvoinţă din partea nimănui (şi îmi pare rău să o spun) la Râmnicu Vâlcea pentru a putea organiza un recital cu pianistul meu de aici, care îşi dorea foarte mult să vină şi să susţinem acest recital împreună sau cu orchestra!”

Sursa: ro.celebrity.yahoo.com

[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here