
Şi următoarea „haltă“ a fost capitala Franţei: am venit la Paris, am dat admitere la Conservatorul Superior de Muzică şi, din 195 de candidaţi înscrişi la examene, am făcut parte dintre cei cinci admişi! Am absolvit conservatorul în trei ani (2008-2011) cu toate că ar fi trebuit să fac cinci ani, dar profesoara mea, una cunoscută în Franţa muzicală, distinsa doamnă Isabelle Guilaud, a considerat că sunt suficient de pregătită pentru a da examenele finale cu colegii mei din anii superiori! Şi am terminat şefă de promoţie ”, a spus Andreea pentru Gazeta de Sud.
De aici, drumurile i s-au deschis foarte ușor, a câștigat concursul pentru a intra în colectivul Operei Naționale din Paris și susține multe concerte în Franța, dar și în străinătate, unde este foarte apreciată pentru talentul său. Deși se poate compara cu marile soprane ale lumii, din păcate, în România prea puțini o cunosc. Decizia Andreei de a rămâne în Franța a fost la fel de firească precum concertele în care este aplaudată la scenă deschisă.
Anul trecut i-a murit bunicul, iar Andreea a vrut să susțină un concert la Râmnicu Vâlcea, în memoria sa. Din păcate, nu a găsit bunăvoință din partea nimănui pentru acest demers extraordinar:
„Este reală informaţia. Am dorit foarte mult să pot susţine un concert de binefacere în oraşul meu în memoria bunicului meu… dar s-a dovedit imposibilă organizarea unui astfel de concert! Nu ştiu de ce… Nu am găsit bunăvoinţă din partea nimănui (şi îmi pare rău să o spun) la Râmnicu Vâlcea pentru a putea organiza un recital cu pianistul meu de aici, care îşi dorea foarte mult să vină şi să susţinem acest recital împreună sau cu orchestra!”
[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]