Specialități culinare exotice: De la frigărui de caracatiță până la imqaret sau knafeh

0
95
Specialități culinare exoticeDe la frigărui de caracatiță până la imqaret sau knafeh, în zonele exotice există o mare varietate de specialități culinare care merită încercate.

Pe baza recomandărilor unor turiști, site-ul indian zeenews.india.com, citat de Agerpres, face o selecție a acestor delicatese, printre care sunt incluse și mămăliga, ciorba și papanașii, a căror savoare a încântat papilele gustative ale unora dintre interlocutorii săi, care au călătorit în România.

Knafeh 

Este un desert delicios ce se remarcă prin culoarea portocaliu aprins. De fapt este o bucată de brânză dulce acoperită de fidea și coaptă până când fideaua devine crocantă. Prăjitura este ulterior înmuiată in sirop de zahăr și garnisită cu fistic zdrobit. Knafeh se servește cel mai bine fierbinte și, cu toate că este extrem de bogat în calorii, cei care îl încearcă pur și simplu nu se pot opri din mâncat. Desertul este specific întregii zone a Orientului Mijlociu, dar site-ul citat îl recomandă pe cel preparat la un anumit magazin de dulciuri din Ramallah, Eifel, unde cei mai mulți vizitatori vin special pentru această delicatesă.

Imqaret – specialități culinare cu anason

Preparat devenit tradițional în bucătăria malteză, imqaret (pronunțat im-aret) are tot origini orientale. Este vorba de niște pateuri mici bine-prăjite, din făină de grâu, cu umplutură de curmale, crocante la exterior, cu mijloc dulce și gumat. Aluatul care acoperă umplutura este aromat cu anason, ceea ce le conferă un miros absolut divin, în special atunci când sunt prăjite.Aceste plăcințele sunt alegerea perfectă pentru o vreme rece, alături de o ceașcă aburindă de cafea sau de ceai.

Pui Hainan cu orez 

Puiul Hainan cu orez, bine gătit, sănătos și delicios, merită încercat mai ales de cei care nu sunt pasionați de fructele de mare. Acest preparat este compus doar din pui fiert, servit separat de orez, cu diferite sosuri. Deși originar din China, site-ul îl recomandă pe cel preparat la Malacca, Malaezia.

Frigărui de caracatiță – specialități culinare chineze

Celor care ajung în China li se recomandă, în schimb, frigărui de caracatiță sau alte preparate din carne — de vită, de porc, de iepure sau câine — precum și scoicile. Caracatițele pot varia de la cele foarte mici la cele foarte mari, caz în care se vinde un singur tentacul sub formă de frigăruie uriașă, care nu poate fi consumată de o singură persoană.

Caracatițele sunt servite pe un băț uns cu ulei, puse pe un gratăr cu cărbune și asezonate cu un amestec de condimente format din pudră mango uscat, chimen, diverse tipuri de sare, coriandru, ghimbir uscat, piper negru și praf de chili.

Ana Grama

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here