Spectacolul “Don Pasquale”, în premieră la Opera Comică pentru Copii

0
105

Spectacolul de operă “Don Pasquale”, după celebrul compozitor italian Gaetano Donizetti, în regia lui Cristian Mihăilescu, va avea premiera luni la Opera Comică pentru Copii.

donPotrivit unui comunicat remis duminică AGERPRES, premiera spectacolului, în versiunea adaptată pentru copii, va avea loc luni, orele 11,00 și 13,00, și va fi urmată de o serie de reprezentații toată luna martie, în zilele de luni (17, 24, 31 martie) și marți (11, 18, 25 martie), de la aceleași ore.

“‘Don Pasquale’ reprezintă una dintre ‘perlele’ belcanto-ului italian și una dintre cele mai frumoase opere din toate timpurile. Nu există teatru liric important din lume care să nu fi montat acest titlu. Este cea mai melodioasă operă a lui Donizetti. Montarea mea poate fi plasată în orice epocă, tocmai pentru a sublinia că subiectul poate fi valabil oricând. Îmi doresc ca, după ce văd această premieră, toții copiii să plece de la Opera Comică pentru Copii îndrăgostiți de spectacolul de operă”, a declarat regizorul Cristian Mihăilescu, potrivit sursei citate.

Opera Comică pentru Copii programează în luna martie, la sala Giulești, și spectacolul de balet “Don Quijote”, care propune publicului o incursiune în lumea plină cu volane și ritmuri de castaniete, alături de legendarul erou al lui Cervantes. Muzica îi aparține lui Ludwig Minkus, iar regia și coregrafia sunt semnate de Mihai Babușka.

Un alt spectacol programat de Opera Comică pentru Copii va fi baletul de buzunar “Mirandolina” programat pentru 31 martie, de la orele 11,00 și 13,00, un spectacol inspirat de “Hangița”, piesa dramaturgului italian Carlo Goldoni.

Biletele pentru spectacole pot fi rezervate la numărul de telefon 021/319.28.19, de luni până vineri, între orele 9.00 și 16.00. Acestea pot fi cumpărate de la casa de bilete, pe baza rezervării anterioare sau în limita locurilor disponibile, cu o oră înainte de începerea spectacolului.

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here