Spectacolul „Livada de vişini“, interpretat de studenţii de la UNATC

0
159

livada„Livada de vişini“, de A. P. Cehov, regizată de Gelu Colceag, va fi pusă în scenă vineri, de la ora 19.00, la Teatrul Foarte Mic din Bucureşti, rolurile fiind interpretate de absolvenţii claselor de actorie ai Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică „I. L. Caragiale“ din Capitală.

Spectacolul face parte din proiectul Best of UNATC la Teatrul Foarte Mic. Din distribuţia spectacolului “Livada de vişini” fac parte actorii Simona Grumezea, Sergiu Costache, Aida Avieriţei, Miriam Rizea, Cristiana Ioniţa, Cosmina Stratan, Andreea C. Hristu, Eugen Cozma, Liviu Chiţu, Andreea Şovan, Irina Cărămizaru, Rareş Stoica, Silvana Negruţiu, Bianca Popescu, Alexandru Sinca, Emilian Mârnea şi Ionuţ Iftimiciuc.

Coregrafia este semnată de Roxana Colceag, costumele îi aparţin Iuliei Popescu, Stelianei Ştefănescu şi Mirelei Niculescu, iar muzica poartă semnătura lui Alfred Schnittke. O lume în descompunere – două realităţi se ciocnesc, niciuna nefiind mai rea sau mai bună decât cealaltă. Ordinea se schimbă, iar topoarele care taie livada nu sunt cu nimic diferite de nuielele de pe spatele iobagilor de altădată.

Trecutul faţă în faţă cu viitorul, într-o secundă suspendată, înainte de plecare, când toţi stau pe geamantane negre. Boieri, slugi, arivişti, vinovaţi şi nevinovaţi în egală măsură. Prezentul doare mai tare decât orice amintire sau proiecţie. Fantomele trecutului sunt motiv de nostalgie, visele viitoare sunt speranţa care le dă puterea de a trăi încă o zi. Prezentul, în schimb, doare. Nu poate fi minţit şi nu cruţă pe nimeni. Conţinut abundent, care umple forma turnată de text. Totul are preţ. O întâlnire între suflete la care publicul este aşteptat în seara de vineri.

Sursa: adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here