Speranța de viață – diminuată de kilogramele în plus

0
127

obezitateaObezitatea este o afectiune ce afecteaza tot mai multe persoane. În viața cotidiană, problema apariției kilogramelor în plus se acutizează pe zi ce trece, motiv pentru care oamenii devin tot mai preocupați de această problemă.

Știm cu toții că obezitatea este o afecțiune medicală de nutriție și metabolism. (schimb de materii) Grăsimea corporală se acumulează în exces, astfel încât poate avea un efect advers, negativ asupra sănătății. Aceste efecte duc la o speranță de viață redusă și/sau probleme de sănătate.

Ei bine, există studii și cercetări în Canada, care ne informează că persoanele obeze trăiesc cu opt ani mai puţin decât cele care au o greutate normală. Aceștia au constatat că persoanele care au probleme cu greutatea au o speranţă de viaţă mai redusă. Explicaţia consta în faptul că excesul de greutate este asociat cu boli cronice care pun viaţa în pericol.

˶Având în vedere că numărul fumătorilor este în continuă scădere, obezitatea a devenit prioritatea numărul 1 în politicile de sănătate publică. Un grup de cercetători de la Institutul de Cercetare din cadrul Universităţii McGill, din Canada, au ajuns la o concluzie surprinzătoare în ceea ce priveşte riscul la care sunt expuse persoanele care au probleme cu greutatea: excesul de kilograme poate scurta viaţa cu până la opt ani˝, subliniază cei de la http://www.upi.com.

Riscurile asociate cu obezitatea sunt predictibile cu ajutorul unui program pentru calculator.

Rezultatele acestor cercetări au fost publicate şi în cel mai recent număr al revistei The Lancet Diabetes and Endocrinology, reliefează http://www.gandul.info.

Dr. Steven Grover, coordonatorul studiului, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă ce marca lansarea datelor studiului. Cercetătorii de la Universitatea din Calgary cu cei de la Universitatea British Columbia, au dezvoltat un program. Programul urmeaza să îi ajute atât pe medici, cât şi pe pacienţi să înţeleagă mai bine riscurile asociate obezităţii. Printre complicaţiile ce pot apărea în rândul persoanelor obeze se numără bolile cardiovasculare şi diabetul”.

Utilizând datele de la Institutul de Sănătate Publică, cercetătorii au dezvoltat un program predictiv pentru obezitate. Bolile asociate acestei maladii, face tot mai multe victime în rândul populaţiei.

˶Experţii au menţionat că în urma studiului lor au constatat că persoanele diagnosticate cu obezitate morbidă trăiau mai puţin. Ei pot trai cu opt ani mai putin decât o persoană cu o greutate normală. În plus, cele cu obezitate normală trăiau cu şase ani mai puţin, iar persoanele supraponderale aveau o speranţă de viaţă cu trei ani mai mică decât a persoanelor cu o greutate normală˝, au conchis jurnaliștii de la http://www.gandul.info.

Alexandra G.

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here