Primul program de pregătire din România dedicat studenților care dezvoltă prototipuri de produse IT&C

0
85

Programul Spherik Student, primul program de pregătire din România dedicat studenților care dezvoltă prototipuri de produse în cadrul a diferite competitii internationale din sfera IT&C, acceptă înscrieri până în data de 25 noiembrie pe www.spherikaccelerator.com.

Programul Spherik StudentProgramul își propune să ghideze studenţii în conturarea, testarea şi promovarea soluţiilor tehnice construite, încurajându-i să dezvolte produse inovatoare atât în cadrul, cât şi dincolo de o competiţie studenţească.

Ediția de debut acoperă atât aria de software, cât si cea de hardware, oferind pregătire studentilor care participă la două dintre cele mai cunoscute competitii în domeniu: Imagine Cup organizată de Microsoft Corp și Digilent Design Contest organizată de Digilent Inc., în colaborare cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca.

Pentru prima competiţie, Spherik Student își propune să colaboreze cu echipe de studenți din Cluj-Napoca, în timp ce, pentru cel de-al doilea concurs, programul se adresează tuturor echipelor participante din Europa.

Printre facilitătile puse la dispozitie gratuit în cadrul programului se numără:

feedback pe concept din partea unui panel de antreprenori si profesionisti, sesiuni de training și mentorat, facilitarea interacțiunii cu posibili utilizatori ai aplicațiilor dezvoltate. Pentru echipele care își desfășoară activitatea în Cluj-Napoca, Spherik va oferi și spațiu de lucru în cadrul Liberty Technology Park Cluj.

Programul Spherik Student este dezvoltat de Spherik Accelerator în strânsă colaborare cu Universitatea Babeș-Bolyai.

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca participa, fiind găzduit de către Liberty Technology Park Cluj si sustinut de Digilent România. La constituirea retelei de mentori pentru echipele de studenti contribuie Romanianstartups.com.

Referitor la desfasurarea programului la nivel local, conf. univ. dr. Simona Motogna, reprezentantul Univ. Babeş-Bolyai în Spherik Accelerator mentionează că “Universitatea Babeş-Bolyai are un palmares respectabil relativ la participarea studenţilor în competiţia Imagine Cup, cea mai prestigioasă competiţie de tehnologie adresată studenţilor, care presupune realizarea de aplicaţii inovatoare cu impact puternic în societate.

Cele mai populare secţiuni sunt cele de inovaţie şi jocuri.

Prin programul Spherik Student, studenţii participanţi în această competiţie pot beneficia de expertiza unor profesionişti care să îi ajute în conturarea ideii, a transformării ei într-o aplicaţie şi apoi într-un produs, în special pentru conturarea unui plan de afaceri şi a unei strategii de marketing”.

Nina Moldovan, CEO Liberty Technology Park Cluj, consideră că “primul program lansat de Spherik Accelerator vine în întâmpinarea studentilor pasionati de tehnologie, oferindu-le suportul necesar pentru a întelege cum pot transforma un prototip într-un produs pentru piata globală. Liberty Technology Park și-a luat angajamentul de a sustine inovatia în rândul viitorilor antreprenori romani.”

Prin programele sale, Spherik Accelerator promovează antreprenoriatul în vederea identificării celor mai bune idei de afaceri ce pot fi implementate, finantate și care, prin dezvoltarea de noi companii, pot avea un impact prin creare de valoare, locuri de muncă și proprietate intelectuală.

Sursa: ftr.ro

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here