S-a stabilit cel mai benefic sport de iarnă. E sănătos, dar trebuie să îți placă

0
44

Sport de iarnă

Plimbările cu schiurile prin prin pădure sau, după caz, prin parc reprezintă cel mai benefic sport de iarnă, pentru toate vârstele. Schiul de fond este benefic pentru sănătate și este inofensiv, dar trebuie să îți și placă, susțin cercetătorii ruși, citați de RIA – Novosti.

Plimbările cu schiurile întăresc sistemele cardiovascular și respirator, dezvoltă mușchii spatelui, brațelor și picioarelor, fiind, în același timp, cel mai puțin traumatizante, comparativ cu alte genuri de sport, a explicat Izabella Andreeva, medic pentru diagnosticare funcțională.

Sport de iarnă

Potrivit lui Aleksandr Aleșin, specialist pentru medicină sportivă din cadrul Ministerului pentru ocrotirea sănătății din Moscova, schiul fond este genul de sport în care se produc cele mai puține accidente.

Schi fond, accesibil oricui

Comparativ cu alte sporturi, acesta este accesibil și nu necesită abilități tehnice deosebite, cum se întâmplă în cazul patinajului.

Savanții recomandă să se scheze de cel puțin două ori pe săptămână, dacă nu în fiecare zi, în reprize maximum două ore.

Fenomenul de suprarăcire

Specialiștii atrag atenția că în cazul în care intervalul recomandat este depășit organismul obosește și poate apărea fenomenul de suprarăcire.

Pe de altă parte, alegerea unui gen de sport depinde 100% de preferințele proprii fiecărei persoane. Cei care îl practică trebuie să se bucure de mișcare, în caz contrar nu se vor înregistra beneficii reale pentru sănătate.

Avertisment vine de la Ekaterina Ivanova, specialist principal pentru medicină profilactică din Districtul Federal Central al Federației Ruse, expert în cadrul Ministerului pentru ocrotirea sănătății la Moscova.

Citește și:

PROFIL DE ÎNVINGĂTOR: Legendarul Pele, fotbalistul care a rescris istoria sportului

Cei mai mari 10 campioni sportivi

Medalii de aur, argint şi bronz cucerite de sportivii Fundației “Pentru voi” la Special…

Sportul ajută copiii să fie mai buni la matematică

Problema obezităţii nu poate fi rezolvată doar prin sport

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here