Stafidele. Ştiaţi că…?

0
126

StafideleStafidele sunt o alternativă sănătoasă, plină de beneficii eficiente pentru întregul organism.

De asemenea, ele pot fi consumate în locul dulciurilor pline de zahăr şi aditivi extrem de dăunători. Fiecare dintre noi suntem preocupaţi tot mai des de propria stare de sănătate. Ei bine, în cele ce urmează vom descoperi 7 motive pentru care este bine să introducem stafidele în regimul alimentar.

1. Stafidele sunt bune pentru digestie

Consumate zilnic sunt un adevărat “pansament” pentru stomac, deoarece acestea conţin o cantitate mare de fibre şi ajută la reglarea tranzitului intestinal. Prin urmare, stafidele au uşor efect laxativ şi previn constipaţia.

2. Reduc aciditatea

Aceste fructe constituie o sursă importantă de potasiu şi magneziu, elemente care ajută la reducerea acidităţii gastrice şi a eliminării toxinelor din organism.

3. Ameliorează simptomele anemiei

Conţinutul bogat de fier şi complexul de vitamina B pe care îl conţin stafidele ajută la ameliorarea anemiei.

4. Tratează infecţiile

Cand spunem stafide, spunem antioxidanţi cu efect antiinflamator. De asemenea, aceştia au proprietăţi antibacteriene şi ajută la reducerea febrei şi distrugerea bacteriilor.

5. Bune pentru ochi

Antioxidanţii din stafide protejează vederea de radicalii liberi, care pot slăbi acuitatea vizuală şi care pot creşte riscul de afecţiuni oculare degenerative (cataractă). Pe de altă parte, stafidele conţin şi vitamine din complexul A care este excelentă în protejarea ochilor.

6. Protejează împotriva cariilor

Stafidele conţin substanţa esenţială pentru păstrarea sănătăţii dinţilor. Antioxidanţii cu rol antibacterian împiedică dezvoltarea bacteriilor din cavitatea orală.

7. Cresc pofta de mâncare

Dacă doreşti să mai pui câteva kilograme, atunci ele trebuie să devină cele mai bune prietene ale tale. Introdu-le în alimentaţie deoarece sunt bogate în fructoză şi glucoză.

Mădălina M.

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here