Misiune posibilă – „De azi am grijă de mine!”

0
160

starea de bineStarea de bine este esențială – Evaluați-vă starea fizică și interioară! – Evitați situațiile stresante!

Acesta este un articol dedicat mamelor. Ştim că stresul ne afectează pe toți. Suntem prea ocupați și prinși în agitația specifică, uităm să ne acordăm atenție pe care noi înşine o merităm. Dar mamele sunt, poate, cele mai afectate. Sujbă, copii, gătit, activități casnice, activități extrașcolare pare imposibil să la împaci pe toate. Și oboseala se acumulează, energia scade și starea de bine este înlocuită rapid de iritare și nervozitate… şi dacă mama este nervoasă, liniștea familiei este compromisă.

Schimbarea începe cu pași mici

Jennifer Tuma-Young ne spune că schimbarea poate începe cu pași mici, care vor aduce starea de bine în viața super-mamelor, și asta se va revedea în familie.

Primul pas este să vă acordați zilnic atenție. Fie că alegeți o loțiune de corp parfumată cu care să vă îngrijiţi pielea corpului, fie că alegeți să vă odihniți pe o bancă în parc, începeți să vă acordați atenție. Amintiți-vă de evenimente sau lucruri specifice, care v-au adus bucurie. Puteți să repetați experiența. Specialiștii recomandă o pauză dedicată nouă de 20 minute pe zi. Practicarea unor activități de autoîngrijire vă pot readuce zâmbetul pe buze și reda starea de bine.

Evaluați-vă starea fizică și interioară

Evaluați-vă starea fizică și interioară. Dacă observați ceva ce nu vă place, nu vă faceți reproșuri, învățați să luați lucrurile așa cum sunt. Dacă observați vreo imperfecțiune nu vă blamați. Analizați și vedeți dacă este într-adevăr un defect și de ce nu, dacă îl puteți transforma într-un atu. Eliminați gândirea negativă pentru că aceasta atrage după sine evenimente neplăcute.

Cereți și acceptați ajutorul celor din jur. Cu siguranță cineva poate merge să se ocupe de cumpărături sau vă poate ajuta la pregătirea mesei. Nimeni nu poate face totul singur.

Admiteți că există lucruri dincolo de controlul vostru, pe care nu le puteți rezolva, apoi eliberaţi-vă de ele.

Investiți în dumneavoastră

Există o mulțime de lucruri pe care le puteți face pentru bunăstarea dumneavoastră. Descoperiți ce vă face plăcere și redescoperiți-vă pe voi înșivă. Sub greutatea responsabilităților zilnice aveți grijă de sănătatea, corpul, mintea și spiritul dumneavoastră..

Învățați să învestiți în dumneavoastră! Cu siguranță meritați.

Descoperiți mai multe articole la rubrica Sănătate.

Ema P.

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here