Cele mai impresionante statui cu Iisus din lume

0
286
Statuia Cristo Redentor, Brazilia veghează asupra orașului Forest Rio de Janeiro de la o altitudine de șapte sute de metri, în vârful  muntelui Corcovado din Parcul Național Tijuca.

Este considerată de Art Deco cea mai renumită statuie ce îl înfățișează pe Iisus din lume. Construită între anii 1926 – 1931 are o înălțime de treizeci și opt de metri; o lățime a deschiderii  brațelor douăzeci și opt de metri; o greutate de șase sute treizeci și cinci tone, este a cincea statuie din lume ca dimensiune.

La construcția giganticei sculpturi a participat și  gălăţeanul Gheorghe Leonida, care a contribuit la portretizarea feței lui Isus Hristos.

IisusChrist the King

Faimoasa statuie a lui Iisus, Christ the King este situată în orașul Świebodzin din vestul Poloniei. Ea este considerată cea mai înaltă statuie ce îl înfațășează pe Iisus, din lume. Cu o înălțime de peste cinci zeci și doi de metri, cu tot cu soclul pe care se află, înălțimea reală a sculpturii este de treizeci și trei de metri, simbolizând vârsta la care Mântuitorul a fost răstignit.

Cristo de la Concordia, Bolivia

Este situată în orașul Cochabamba din într-o vale din Anzii Cordilieri. Accesul la statuie se face prin două căi, fie se pot urca două mii de trepte, fie cu telecabina. Înălțimea totală a statuii este de patruzeci de metri, iar mainile  indică  două puncte cardinale nordul, respectiv sudul.

O sculptură monumentală a lui Iisus, Christ of the Ozarks

Este situată aproape în Arkansas  a fost construit în 1966. Statuia are peste  douăzeci de metri înălțime și a fost construită în 1966 ca un proiect sacru de clericul Gerald Lyman Kenneth Smith.

Christ of Vũng Tàu 

A fost realizată cu ajutorul Asociației Catolice din Vietnam. Cu o înălțime de treizeci și doi  de metri, construcția are o interioară cu o sută treizeci și trei de trepte cu ajutorul care vizitatorii pot admira edificiul din interior.

Christ the Redeemer of the Andes

Situată la peste trei mii opt sute de metri deasupra nivelului mării Christ the Redeemer of the Andes, în Anzi, pe cel mai înalt punct al drumului între orașul argentinian Mendoza și orașul chilian de Santiago. Scopul acestei statui, inaugurată în 1904, a fost construită pentru a marca rezolvarea pașnică a unui litigiu de frontieră între Argentina și Chile.

Emanuela Popa

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here