Singurele statui de bronz din lume realizate de Michelangelo | FOTO

0
84
Singurele statui de bronz realizate de Michelangelo din lume
Singurele statui de bronz realizate de Michelangelo din lume

Statui de bronz Michelangelo

Singurele statui de bronz realizate de Michelangelo care mai există în lume au fost atestate de oamenii de știință.

Există destule dovezi pentru a proba afirmaţia conform căreia două sculpturi cu doi bărbaţi călărind pe pantere sunt singurele statui de bronz create de Michelangelo mai care mai pot fi văzute, susțin experţii britanici.

Savanții de la Universitatea Cambridge şi de la Muzeul Fitzwilliam îşi bazează teza pe documente, dar şi pe modul specific în care sunt prezentaţi muşchii bărbaţilor din cele două statui. Forma mușchilor este o caracteristică a sculpturilor lui Michelangelo, subliniază experții.

Statui de bronz Michelangelo

Operele de artă care au înălțimea de un metru și reprezintă reprezintă un bărbat tânăr, respectiv un bărbat matur, stând călare pe două pantere.

Michelangelo a lucrat mai mult în piatră și în marmură, dar cele două statui au fost prima data catalogate în secolul al XIX-lea ca fiind opera sa. Cu toate acestea, originea lor a fost deseori contestată din cauză că nu a existat o semnătură clară și nici dovezi care să poată fi asociate cu autorul.

Topită pentru arme

Se știe însă că Michelangelo a lucrat și în bronz, dar că operele sale s-au pierdut în timp. Este de notorietate faptul că o statuie din bronz a Papei Iulius al II-lea realizată de Michelangelo a fost topită pentru a se fabrica din ea obiecte de artilerie, la mai puţin de trei ani după ce a fost terminată.

Paul Joannides, profesor de istoria artei la Universitatea Cambridge, a descoperit recent un desen reprezentând un bărbat tânăr musculos călărind o panteră. Este o copie realizată de un elev al lui Michelangelo după schiţele artistului.

Analizele științifice au arătat și faptul că cele două statui au fost realizate în perioada 1500-1510. În acea perioadă Michelangelo adoptase exact același stil artistic.

Citește și:

Cea mai înaltă statuie din lume este în India. Statuia Libertăţii pare mică 
Michelangelo, autorul a două dintre cele mai cunoscute opere din bronz?
10 sculpturi faimoase în lume
Schiţele lui Michelangelo de la Capela Medici vor fi reproduse 3 D

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here