Statuia lui Decebal, inclusă pe lista celor mai spectaculoase din lume

0
909
Statuia lui Decebal
Statuia lui Decebal

Statuia lui Decebal

Chipul lui Decebal de la Porţile de Fier I a fost inclus pe lista celor mai spectaculoase statui din lume, listă pe care se află și Statuia Libertăţii din New York.

Clasamentul a fost realizat de Business Insider. Publicația specifică faptul că statuia lui Decebal este cel mai înalt monument sculptat în stâncă din Europa.

Opera a fost finanţată de istoricul Iosif Constantin Drăgan, iar realizarea sa a durat zece ani. Că să prindă viață, la chipul lui Decebal au lucrat în tot acest timp 12 muncitori.

Statuia lui Decebal

Se spune că investiţia s-a ridicat la peste un milion de dolari,iar statuia a făcut din zona în care se află un un punct de atracţie turistică.

Pentru cine nu știe unde se află statuia lui Decebal care se vede spectaculos de pe Dunăre, precizăm că este aproape de Orșova, în zona cataractelor de la Cazanele Mici (golful Mraconia), pe malul stâng al fluviului, adâncimea apeiavând nu mai puțin de 120 de metri.

Fără utilaje grele

Executarea lucrării a început în vara anului 1994. După defrișarea pomilor care împădureau stânca, s-a trecut la curățarea blocurilor depiatră care ar fireprezentat un pericol.

La realizarea statuii nu s-au putut folosi nici un fel de utilaje grele, uneltele de lucru fiind transportate cu barca și apoi cu saci de 40-50 de kilograme, în spinare, asta deoarece în zonă se poate ajunge doar pe apă. Sculptorul care a coordonat lucăriile a fost Florin Cotarcea.

Zamolxe și poporul dac

20 de locuri uimitoare din România

Sand Magic Festival: Cel mai mare festival anual de sculpturi în nisip

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here