Stele pe Aleea Celebrităţilor din Capitală pentru Alexandru Arşinel, Ion Dichiseanu şi Sergiu Nicolaescu

0
299

978x0Actorii Alexandru Arşinel şi Ion Dichiseanu au primit sâmbătă, pe Aleea Celebrităţilor din Piaţa Timpului din Bucureşti, stele pentru întreaga activitate în domeniul teatrului şi filmului, iar regretatului Sergiu Nicolaescu i s-a oferit o stea postum.

În deschiderea evenimentului, actorul Vasile Muraru a mulţumit audienţei, organizatorilor, dar şi colegilor săi, după care i-a dat cuvântul lui Alexandru Arşinel, informează Mediafax.

“Vă mulţumesc pentru înaintarea la grad. În sfârşit îmi primesc şi eu steaua. În sfârşit am fost deconspirat, nu voi mai lucra sub acoperire. Această stea reprezintă răsplata unei munci de peste 50 de ani, nu doar a mea, ci şi a colegilor mei care contribuie la succesele mele şi la trăinicia acestui gen de teatru, a Teatrului de Revistă Constantin Tănase. Îi mulţumesc lui (George, n.r.) Ivaşcu, pentru Teatrul Metropolis, nu pentru stea. Vă mulţumesc dumneavoastră, care v-aţi adunat, chiar şi la fereştri, vă mulţumesc, doamnă, nu aveţi clienţi astăzi, lăsaţi că venim noi mai târziu (adresându-se unei femei ce privea de la geamul unei clădiri din apropiere, n.r.), şi tuturor vouă celor care ne acordaţi aceste grade. Să vă dea Dumnezeu sănătate”, a spus Arşinel.

Profesorul universitar Laurenţiu Damian a făcut introducerea pentru actorul Ion Dichiseanu, şi el recompensat cu o stea pe Aleea Celebrităţilor: “Aduc salutul meu şi salutul cineaştilor pentru un mare actor, un actor cu 55 de ani de activitate, 55 de ani de transfigurare în roluri de teatru şi roluri de film. Dichiseanu a făcut 60 de filme de lungmetraj. A început ca un june prim şi a îmbătrânit pe ecran în diverse ipostaze de bucurie, de extaz şi ţin să spun că este foarte grea transfigurarea. Pentru un actor este îngrozitor de greu să devină, seară de seară, alt şi alt personaj”.

“Vă mulţumesc. Ce pot eu să mai spun în asemenea momente? Sunt emoţionat. Este o încărcătură emoţională mare. Am cochetat cu filmul, cu muzica. Este foarte greu să vorbesc despre mine. Fiecare om are o steluţă, are un destin. La mine a fost o stea norocoaă, foarte norocoasă. Am fost un răsfăţat al teatrului şi filmului. Am jucat roluri diferite şi am ţinut foarte mult la atitudinea actorului care se dăruieşte publicului. Doresc să le mulţumesc celor care s-au gândit să îmi ofere steaua geamănă”, le-a spus Dichiseanu celor prezenţi la eveniment.

La rândul său, actorul Vladimir Găitan a vorbit despre relaţia sa de prietenie cu regretatul regizor Sergiu Nicolaescu, pe care a catalogat-o ca fiind una “specială” şi “adevărată”: “Grea încercare, foarte grea. Să vă vorbesc astăzi despre Sergiu Nicolaescu mi se pare infinit mai greu decât să străbat în galop nebun în armura regelui Sigismund Cheile sălbatice ale Râşnovului, sub privirea necruţătoare a celui ce a fost marele regizor Sergiu Nicolaescu. Personalitate enigmatică asemuită de multe cu ori cu un uriaş aisberg, Sergiu Nicolaescu m-a onorat cu prietenia lui specială, fără efuziuni gratuite, dar cu o dragoste adevărată, extinsă cu multă tandreţe asupra familiei mele. Pe Sergiu Nicolaescu, ultraperfecţionist, sever, profesionist de excepţie, l-a cunoscut întreaga suflare artistică a României şi, de ce nu, a Europei, să nu uităm filmele sale cu marii actori ai lumii”.

Ana Grama

[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here