Stevia – beneficii importante pentru sănătate

0
148

646x404Este un extract din planta Stevia rebaudiana, originară din America de Sud, care a fost folosită atât ca îndulcitor, cât şi ca remediu natural pentru anumite afecţiuni, de sute de ani. Planta este înrudită cu anghinarea şi cu floarea-soarelui, dar şi cu echinacea şi cu coada-şoricelului.

Din 2011, de când a fost aprobată în Uniunea Europeană ca îndulcitor sănătos, stevia a început să se regăsească într-o varietate de alimente, inclusiv în cola, în unele ţări. În România stevia se găseşte, printre altele, sub formă de picături de pus în cafea, de exemplu, la Plafar, dar şi în compoziţia bomboanelor mentolate pentru împrospătarea respiraţiei.

Îndulcitorii obţinuţi din stevie sunt naturali şi sănătoşi, numai buni pentru diabetici şi cei care adoră dulciurile, dar vor să renunţe la zahăr. Tot stevia este un ingredient apreciat pentru tot soiul de mâncăruri.

Beneficiile steviei pentru sănătate

– este sursa generoasă de zinc, fosfor, fibre, calciu, potasiu, magneziu şi vitaminele A şi C;

– stimulează funcţionarea ficatului şi a colonului;

– tratează indigestia;

– remineralizează organismul

– preparatele din rădăcină de stevie tratează infecţiile pielii (acnee, psoriazis, eczeme), atenuează durerile reumatice şi combat epuizarea fizică şi nervoasă.

Truc dieta: Ca să-ţi scadă pofta de mâncare, mai ales dacă eşti la dietă, cu 30 de minute înainte de masă, bea un ceai de stevie! Normalizează apetitul şi te face să mănânci mai puţin.

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here