Alimentele alcaline ne influenţează pH-ul din sânge

0
752

fructe alcaline Alimentele alcaline ne influenţează pH-ul din sânge.

De alimente alcaline au nevoie, cu precădere, consumatorii de hrană vie care nu ţin o dietă 100%  sau cei care sunt la început de drum cu regimul şi trebuie să facă un efort ca să-şi echilibreze pH-ul.

Discuţia despre alimente alcaline este simplă

Ca să fim sănătoşi, este important să ne menţinem un nivel al pH-ului din sânge undeva la 7.35. Alimentele pe care le consumăm şi care se împart în alcaline şi acide, ne influenţează foarte mult pH-ul.

Alimente alcaline vs. alimente acide

În timp ce alimentele alcaline sunt dorite pentru că au un pH cât mai aproape de valoarea ideală, de alimentele acide ar trebui să ne ferim pentru că ne strica echilibrul pH-ului din sânge şi, într-un final, ne îmbolnăvesc (ne simţim rău, suntem obosiţi, avem probleme cu digestia şi începem să luăm în greutate).

Alimentele acide sunt alimente pe care nu le întâlneşti în mod normal într-o dietă raw: carne, produse procesate, lactatele, cerealele rafinate, băuturile carbogazoase, cafea, dulciurile etc.

La polul opus, în dieta alcalină intră o parte a fructelor (lămâi, grepfrut, pepene verde, avocado stafide, curmale, smochine, ananas, mere, caise, piersici, cireşe, avocado, struguri, banane coapte, căpşuni, grapefruit, mango, pepene roşu, nectarine, papaya, pere, rodia, moşmoane, gutuie, kiwi, portocale, mandarine), lăstarii, legumele, rădăcinile, tuberculii, nucile şi seminţele raw.

Cum îţi spuneam şi mai sus, unii raw-foodisti care nu urmează în totalitate o dietă raw, mai pot să consume şi alimente acide, şi nu mă refer la carne sau lactate, ci la unele produse procesate, cum ar fi mierea, zahărul, cafeaua, sarea.

De asemenea, unii consumatori de hrană vie obisnuiesc să-şi şi gătească anumite alimente, care în urma procesului, îşi pierd o mare parte din enzime şi nutrienţi care au rol în alcalinizarea organismului.

Pentru aceştia, am alcătuit o listă cu alimente alcaline pe care ar trebui să le consume cu precădere, ca să-şi echilibreze pH-ul.

Sfatul este valabil şi pentru cei care abia s-au apucat de dietă.

4 alimente alcaline care sunt de folos consumatorilor de hrană vie ce nu urmează un regim 100% raw:

Lămâile

Sunt printre cele mai alcaline fructe, cu un pH de 9; sunt un remediu extraordinar pentru răceli, gripe, tuse, hiperaciditate (deşi au un gust acid când sunt ingerate, de fapt, ele alcalinizează organismul) şi alte afecţiuni virale.

Lămâile sunt şi antiseptic şi dezinfectante, dar au şi proprietati de detoxifiere a ficatului, fiind şi un bun tonic pentru acesta pentru că îl energizeaza. Ca să consumi lamai mai multe, combină-le cu apă sau stoarce-le peste salatele de fructe.

Pepenele roşu

Are un pH tot de 9, fiind foarte alcalin. Datorită conţinutului mare de fibre şi de apă (92% apa din greutatea sa), pepenele roşu este şi un bun diuretic, dar şi o sursă nemaipomenită de betacaroten, licopen şi vitamina C. Când este consumat pe perioade îndelungate ajuta la curăţarea colonului. Poţi să te mai bucuri de pepene roşu doar câteva săptămâni de aici încolo, aşa că profită!

Năsturelul (watercress) şi algele

Năsturelul, o plantă ierboasa acvatică, are un pH de 8.5, fiind un puternic aliment care reduce aciditatea din sânge. Numit super aliment, năsturelul este consumat raw şi conţine la fel de mult fier şi calciu ca şi algele.

Algele sunt şi ele bogate în magneziu, un mineral care alcalinizează sângele; mai conţin şi un acid esenţial care descreşte inflamaţia, dar şi vitamina K care lupta cu radicalii liberi din organism ce îmbolnăvesc celulele.

Piperul cayenne

Are un pH de 8.5 şi conţine enzime preţioase de care are nevoie sistemul endocrin. Şi nu numai asta: are şi proprietăţi antibacteriene şi este bogat în vitamina A, un nutrient esenţial în lupta împotriva radicalilor liberi care cauzează boli şi stres.

Sursa: andreearaicu.ro

V-ar putea interesa şi aceste articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here