Știați că… Pământul devine din ce în ce mai verde?

0
176

pamantEste la îndemâna simțului comun că în ultima vreme a avut loc un fenomen care a afectat întreaga omenire, și anume defrișările. Mulți dintre noi tindem să credem că acest proces are efecte devastatoare asupra populației. Însă, potrivit unui studiu publicat de revista Nature Climate Change, în ciuda defrișărilor masive, Pământul a devenit din ce în ce mai verde.

Cu toate că în Africa de Sud şi Asia de Sud-Est au avut loc defrişări masive, studiul arată că declinul din aceste zone a fost recuperat prin creşterile de copaci şi arbuşti din savanele din Africa şi Australia.

Conform http://www.iflscience.com/, prin arderea carburanților fosili, în atmosferă se degajă un dioxid de carbon, pe care plantele îl absord. Odată cu creșterea plantelor verzi această absorbţie a crescut, aspect ce conduce la încetinirea schimbărilor climatice.

A urmat apoi un studiu privind modul în care plantele și vegetația absorb dioxidul de carbon.

În urma acestui studiu, s-a dezvoltat o nouă tehnică de a face din aceste schimbări o biomasă vegetală, folosind măsurători prin satelit ale schimbărilor în radiația de radiofrecvență emisă de suprafața Pământului. Această nouă tehnică poartă numele de cuptor cu microunde pasiv.

Cercetătorii că au extras  informaţiile privind vegetaţia de la mai mulţi sateliţi şi le-au comparat cu cele din ultimele două decenii. Astfel, au descoperit că în perioada 2003- 2012 valoarea totală a vegetaţiei de la sol a crescut cu aproximativ 4 miliarde de tone de carbon, ne informeză sursa amintită mai sus.

Faptul că în prezent Australia este mai verde decât acum două decenii i-a uimit pe cercetători. Mai mult decât atât, fenomenul de urbanizare masivă și defrișările nu au umbrit fenomenul “înverzirii” Pământului.

Alexandra G.

Jurnal Spiritual

V-ar mai putea interesa şi aceste articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here