Știați că…?

0
96

Cea mai mare tablă de şah din România a fost inaugurată la Vaslui. Piesele au zeci de kilograme, iar tabla are o sută de metri pătraţi. Orice iubitor al şahului va putea juca, dacă reuşeşte să mute piesele. 

sahPrimele mutări pe imensa tablă de şah au fost făcute de marele maestru internaţional Elisabeta Polihroniade şi de primarul municipiului Vaslui. Nu doar mintea a avut de lucru, ci şi muşchii. Regele şi regina măsoară peste un metru înălţime şi cântăresc peste 30 de kilograme fiecare.

„Pionul, care este cea mai mică piesă, dacă se străduieşte şi ajunge la capătul tablei se poate transforma în cea mai puternică piesă, în damă. Acest joc de şah la copii îi ajută în dezvoltarea socializării”, spune Elisabeta Polihroniade, mare maestru internaţional.

Tabla de şah gigant a fost inaugurată în debutul celei de a V-a ediţii a Concursului Naţional de Şah pentru Copii.

„Va fi utilizată de toţi cei care doresc să o facă. Vor fi puse la dispoziţie piesele, vor fi asigurate cele necesare, astfel încât să devină util”, spune Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui.

Tabla de şah din aer liber poate fi folosită de orice persoană care reuşeşte să mute piesele. Periodic, aici vor avea loc partide demonstrative organizate de cluburile de şah din judeţul Vaslui.

Sursa: digi24.ro

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here