Știi ce boli poți trata cu ceapă roșie?

0
733

ceapa roșieCeapa roșie și diversele sale virtuți terapeutice

Ceapa este una dintre cele mai populare legume din întreaga lume, fiind cunoscută de mii de ani şi folosită ca ingredient în diverse preparate culinare. Producţia mondială de ceapă este în continuă creştere, în prezent fiind una dintre cele mai des cultivate legume, după roşii.

Există mai multe varietăți de ceapă, roșie, galbenă, albă sau verde, fiecare având propria sa aromă, la nivel mondial existând peste 600 de soiuri de ceapă.

Ceapa roșie – Bogată în vitamine și minerale

Astăzi, ne oprim asupra celei roșii, care este cea mai bogată în vitaminele A, B şi C, săruri minerale precum fosfor, natriu, calciu, magneziu, zinc şi fier, acid folic şi biotină, substanțe cu caracter antibiotic şi diuretic.

– Ceapa este caracterizată de conținutul ei bogat în tiosulfinate, sulfuri, sulfoxide şi alţi compuși odoriferi. Cistein-sulfoxizii sunt principalii responsabili pentru aroma cepei şi producerea de compuși care duc la iritarea şi lăcrimarea ochilor. Tiosulfinatele au proprietăți antimicrobiene.

– Ceapa roșie este considerată a fi un adevărat dezinfectat natural. Ea poate fi utilizată cu succes împotriva gripei, dizenteriei, răcelii şi altor tipuri de infecții, datorită conținutul său bogat în sulfat. Trebuie doar ca în perioada de boală să consumați cel puţin 30 de grame.

Eficientă împotriva bacteriilor

– Este eficientă împotriva multor bacterii, cum ar fi bacillus subtilis, salmonella şi E.coli. Ceapa nu are, totuși, o acţiune la fel de intensă ca a usturoiului, întrucât în ceapă se găsesc doar un sfert din compușii sulfului, care fac parte din compoziția usturoiului.

– Datorită compoziției sale, consumul de ceapă previne degradarea celulară, combate formarea tumorilor şi reduce dramatic procesele inflamatorii.

Citiți și Conopida – Alimentul plin de nutrienți – „Varza cu studii superioare” (Mark Twain).

– Ea este indicată în orice problemă cardiovasculară, ajutând la împiedicarea depunerilor de colesterol în artere.

– Ceapa roșie este şi un calmant excelent. Crizele de nervi sau atacurile de panică pot fi oprite, dacă zdrobim o ceapă şi respirăm ţinând-o aproape de nas.

Atenție, însă, proprietățile se păstrează intacte, dacă ceapa roșie este consumată în stare crudă!

Sursa: apropo.ro

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here