Știi ce flori se plantează în luna aprilie?

0
1522

begoniiDacă martie a fost luna dedicată curăţeniei generale în materie de flori şi grădină, în aprilie este timpul să readucem natură la viaţă. Va prezentăm o lista de flori care se plantează în aprilie. Îţi vor înveseli grădina şi lumina sufletul!

Aprilie este luna perfectă pentru a planta florile care cresc în tufe. Trandafirii se plantează sau se transferă în vase noi, în aprile, cel mai bine în prima jumătate a lunii.

Toate florile care au bulbi şi tuberculi şi care înfloresc în vară şi în toamnă se plantează în aprilie, ideal în prima parte a lunii.

Din lista cu flori care se plantează în aprilie, şi fac parte din categoria celor cu bulb şi tubercul, se numără daliile, gladiolele şi crinii.

Flori care se plantează în aprilie

Prima parte a lunii aprilie este ideală pentru semănatul florilor care se înmulţesc prin însămânţare directă.  Gazonul cu flori este ideal pentru a fi semănat în aprilie, pe tot parcursul lunii.

Printre multele tipuri de flori care se plantează în aprilie se numără şi floarea de piatră (Portulacă), begoniile, garofiţele (vor înflori în iunie, iulie), petunia, crăiţele, crinii de vara.

În aprilie se plantează şi florile cu o evoluţie rapidă

Printre ele: margaretele şi macul care, plantate în primele zile ale lui aprilie, vor face flori la sfârşitul lui mai. Daliile, plantate în aprile, înfloresc în iunie şi tot aşa şi gladiolele. Şi ele sunt flori care se plantează în aprilie şi vor înflori după 80-120 de zile de la plantare.

Mai poţi semăna seminţe de plante anuale, precum aster, cosmos, gălbenele şi cârciumărese şi tot aprilie este perioada optimă pentru a îndesi gardurile vii şi arbuştii.

Operaţiunea “flori care se plantează în aprilie” nu este singura activitate din grădină în această perioada din an. Aprilie este momentul ideal pentru a diviza plantele perene precum hemerocallis, delphinium, irișii, crizantemele, margaretele şi brumărelele.

Sursa:Casa şi Grădina

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here