Știți cine vorbeşte mai mult? Femeia sau bărbatul?

0
113

cineUn studiu recent arată că esenţial este contextul, subiectul despre care se discută. Este greu de calculat volumul discursului femeilor în comparaţie cu al bărbaţilor, însă cercetătorii au putut stabili individual cât a vorbit o anumită persoană.

Cercetătorii au folosit sociometre, dispozitive portabile care colectează în timp real date despre interacţiunile sociale ale utilizatorului.

Astfel, ei au dat aceste aparate unui grup de femei şi unui grup de bărbaţi, voluntarii făcând parte din două grupuri sociale diferite.

În primul grup erau candidaţi la masterat, care discutau liber despre un anumit proiect. În al doilea grup erau persoane care lucrau ca operatori call-center la o bancă mare din Statele Unite, dar care au fost monitorizaţi doar în timpul pauzelor de masă.

Astfel, cercetătorii au observat că în timpul pauzelor de masă femeile au fost doar puţin mai vorbăreţe ca bărbaţii.

În cazul discuţiei despre proiectul de masterat însă, femeile au fost mult mai dispuse să vorbească, fiind mai interesate atât de conversaţiile de lungă durată cât şi de cele mai scurte.

Acest lucru era valabil însă doar un grupurile mici. Într-un grup mai mare de 6 persoane, bărbaţii sunt cei care vorbesc mai mult, se arată în studiu.

Prin urmare, nu este mereu adevărat că femeile vorbesc mai mult ca bărbaţii, esenţial fiind contextul discuţiei.

Sursa: Science World Report

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here