Caviarul „Strottarga Bianco” – cel mai scump aliment din lume

0
223

În timp ce caviarul, considerat aurul negru al gastronomiei mondiale, este considerat o delicatesă de lux, cu un preț ce variază între  8.000 pâna la 16.000 $ pe kilogram, o familie de fermieri din Austria vine cu o variantă mai mult mai exclusivistă caviarul alb, „Strottarga Bianco”, al cărei preț ajunge la 1.100 $ pentru o linguriță sau 114.000 $ pe kilogram, potrivit http://time.com/

alimentDacă ne referim la caviar în sensul tradițional, vorbim de icrele sturionilor din Marea Neagră și Marea Caspică, cu toate că în ultima perioadă termenul este folosit și pentru a face referire și la icrele altor tipuri de pești.

Caviarul alb, produs la ferma piscicolă a lui Walter Gruell, sunt icre provenite de la o specie rară de sturion Albino uscate și stropite cu pulbere de aur de 22 karate.

„Cu siguranță nu este un produs pentru toată lumea, ci unul pentru o piață dedicată produselor exclusiviste, mai ales că vorbim despre ceva nou”, a declarat Patrick Gruell, fiul fermierului și cel care a contibuit la dezvoltarea inovativului produs.

Specia de sturion Albino care trăieşte, în prezent, în sudul Marii Caspice în Iran este în pericol de extincție din cauza pescuitul excesiv și braconajul.

Datorită reproducere sale lente, durează între 19 și 22 de ani  ca o femelă sturion,  pentru a ajunge la maturitate, oamenii de știință estimează că vor trece peste 100 de ani până când aceste populații se vor recupera complet.

Conform  Guinness World Record, cel mai scump aliment este caviarul Almas, provenit de  la o specie de sturion, Almas Beluga, care se vinde pentru 35.000 dolari pe kilogram.

Emanuela Popa

Jurnal Spiritual

V-ar putea interesa şi aceste articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here