Studentă medaliată la un concurs internaţional de matematică

0
97

346843-secundar-3Studenta din anul I la secţia Matematică – Informatică a Facultăţii de Matematică şi Informatică, din cadrul Universităţii „Ovidius” din Constanţa (UOC), Andreea Miron – Balica a cucerit medalia de Bronz la ediţia acest an a Concursului Internaţional Sud Est European SEEMOUS, desfăşurat la începutul lunii martie la Iaşi.

La concurs au participat studenţi din 8 ţări, iar proba, care a durat 5 ore, a constat în rezolvarea de probleme de matematică cu un grad ridicat de dificultate. Centrul de excelenţă pentru studenţi din cadrul UOC a fost reprezentat la acest important concurs internaţional de trei studenţi din anii I şi II:  Andreea Miron – Balica, Dragoş Cachiţ şi Sezen Mutali, coordonaţi de lect.univ.dr. Florin Gabriel Iorgulescu.

Menţionăm faptul că Centrul de Excelenţă pentru studenţi al universităţii se află la a doua participare la acest concurs, la ediţia din 2013,  găzduită de University of Athens, în colaborare cu Hellenic Mathematical Society, rezultatele fiind meritorii. Cei trei studenţi vor participa şi la Olimpiada Naţională Studenţească de Matematică „Traian Lalescu”, care se va desfăşura în luna mai, la Cluj, la Universitatea „Babeş Bolyai”.

Sursa: romanialibera.ro

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here