Studenții din Timișoara, în finala European Human Rights Moot Court Competition

0
58

photo_5Echipa de studenți ai Facultății de Drept a Universității de Vest Timișoara s-a calificat în finala internațională a European Human Rights Moot Court Competition, prestigios concurs științific studențesc organizat de către European Law Student’s Association (ELSA) International și Consiliul Europei.

Concursul s-a desfășurat în perioada 23 — 25 februarie la Strasbourg (Franța) și au participat aproape 160 de universități înscrise în concurs, în etapa finală a competiției ajungând doar 16 echipe, printre care și cea din Timișoara. Accesul în finala internațională s-a făcut pe baza memoriilor scrise pregătite de către participanți.

“În cadrul etapei finale, echipa Facultății de Drept a UVT a concurat cu studenți de la universități de prestigiu din alte 11 state europene: Austria, Croația, Elveția, Grecia, Marea Britanie, Norvegia, Olanda, Rusia, Spania, Suedia și Turcia. Echipa UVT, compusă din studenții Astrid Bolea, Roxana Jinaru, Izabella Kadar și Paul Șuta, s-a calificat în semifinala competiției, după câștigarea meciurilor cu echipele universităților din Madrid și Uppsala, ocupând locul IV în clasamentul final al concursului. Studenții au fost coordonați de prof. univ. dr. Valentin Constantin”, a declarat, marți, Florin Jurca, ofițer de presă al UVT, pentru Agerpres.

Competiția finală a constat într-o simulare a procedurilor plângerilor individuale în fața Curții Europene a Drepturilor Omului, în care echipele participante au prezentat argumentele părților dintr-o speță vizând drepturile minorităților sexuale și drepturile părintești. Concursul s-a desfășurat la Strasbourg.

Ana Grama

[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here