Studiu: câinii pot face diferența între chipurile vesele și cele triste

0
102

cainiPotrivit unor studii recente, câinii pot face diferenţa între feţele care exprimă fericire şi cele care exprimă nervozitate. Emoţiile pot fi desluşite şi la oamenii pe care câinii nu i-au întâlnit niciodată.

Prin toate aspectele pe care le vom prezenta în rândurile de mai jos, se poate explica legătura strânsă dintre oameni și aceste animale inteligente, se arată pe http://www.dailymail.co.uk/.

Încă din cele mai îndepărtate timpuri, câinele a fost considerat prietenul cel mai bun al omului. Oamenii de știință susțin că aceștia au o abilitate esențială de a citi emoțiile, gândurile și trăirile omului, iar specialiștii în comportamentul animalelor au întărit afirmațiile conform cărora aceste animale pot detecta expresiile emoționale ale ființei umane.

Rezultatele, publicate în revista academică Curent Biology, ajută la explicarea legăturii extraordinare ce se leagă între om și câine, ne informează oamenii de știință.

Într-o serie de teste, echipa Universității de Medicină Veterinară din Viena a demonstrat capacitatea acestor animale de a reliefa cu exactitate diferența dintre caracteristicile unei fețe fericite și una furioasă.

Autor al studiului de cercetare, Ludwig Huber a relatat: “studiul nostru demonstrează faptul că aceste animale domestice pot distinge expresiile de furie, respectiv fericire ale ființei umane”.

Chiar și atunci când oamenii de știință încearcă să antreneze câinii pentru a alege imaginea  unui chip furios, aceștia sunt reticenți.

Celălalt autor al studiului, Corsin Müller a adăugat: “echipa a adunat un număr de 24 de câini pentru a realiza o serie de experimente comportamentale: atunci când s-au prezentat câteva fețe pe un ecran tactil, câinii au reacționat imediat.

În final, cercetătorii au realizat că, în cea mai mare parte, rasa Collie și Ciobănesc German au recunoscut în mod constant orice tip de exprimare a fețelor expuse.

Alexandra Gîrbea

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here