STUDIU: Rechinii ar putea reprezenta cheia în tratarea cancerului mamar

0
94

Cercetătorii din Marea Britanie speră să găsească un nou medicament “minune” pentru tratarea cancerului mamar, cu ajutorul rechinilor.

rechinCercetătorii de la Aberdeen University speră ca anticorpii rechinilor să ducă la formarea “noului Herceptin”. Herceptin este o pulbere care se foloseşte pentru obţinerea unei soluţii, administrate ulterior sub formă de perfuzie în tratamentul cancerului la sân. Considerat cea mai mare descoperire medicală în tratarea cancerului mamar, Herceptin, descoperit de peste 25 de ani, împiedică celulele canceroase să crească şi să se răspândească, informează dailymail.co.uk.

Una din 44.000 de femei din Marea Britanie, diagnosticate cu cancer la sân în fiecare an, au forma pozitivă HER 2 a acestui tip de cancer. Dar Herceptin nu funcţionează de fiecare dată şi, uneori, oferă doar o scurtă alinare, aşadar un nou tratament este necesar. “Herceptin este un medicament minunat, însă unele femei nu răspund la el şi altele manifestă rezistenţă după o perioadă de timp”, a declarat doctorul Helen Dooley, unul dintre cercetătorii care au participat la acest studiu.   Sursa: Mediafax [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here