Suflet liberat de voința sa trebuie să stea înaintea lui Dumnezeu

0
400

drumul-catre-rai_8673635734d119Nădăjduiește, frate, în însuși Dumnezeu Care te cheamă: „Veniți la Mine toți cei osteniți și împovărați și Eu vă voi odihni” adică veniți voi toți cei ce sunteți osteniți și însărcinați și eu vă voi odihni.

Urmează acestei chemări și așteaptă venirea Sfântului Duh. Aruncă-te hotărât, cu ochii închiși la noianul dumnezeieștii. Trebuie să fii purtat de puternici-le valuri ale voinței lui Dumnezeu, ca un lucru neînsuflețit, fără a te împotrivi cu voința ta, ca să ajungi la limanul mântuirii tale.

De aceea, făcând aceasta de mai multe ori pe zi, nevoiește-te și silește-te cât vei putea, atât dinăuntru cât și din afară, să te apropii cu toate puterile sufletului la acele lucrări ce te îndeamnă a iubi pe Dumnezeu. Ele sunt: rugăciunea și vecinica amintire de dulcele lui nume, lacrămile vărsate din dragostea Lui, cucernicia și bucuria cea fierbinte către Dânsul, și celelalte lucruri duhovnicești.

Aceste fapte să fie totdeauna nesilite ca să nu te slăbească prin nevoințele nechibzuite și supărătoare, încât să te asuprească și să te facă neprimitor și neîncăpător.

La aceasta primește și sfatul celor iscusiți și caută a te obișnui totdeauna să dorești bunătățile, binefacerile iubite și neîncetate ale lui Dumnezeu, de la început până la sfârșit.

Primește cu smerenie picăturile și dulceața ce se va pogorî în sufletul tău din această bunătate a Lui.

Toate acestea și mai ales lacrămile nu le căuta cu sila ci stai liniștit, în singurătatea lăuntrică rugându-te pentru ele și așteptând a se adeveri deplin voința lui Dumnezeu în tine.

Când îți va da lacrimi ele vor fi dulci și roditoare, fără osteneala ta. De aceea le vei primi cu toată dulceața, și mai ales cu toată umilința.

Cheia cu care se deschid comorile duhovnicești ascunse ale cunoașterii și ale dragostei dumnezeiești este lepădarea completă de sine totdeauna și în orice faptă. Tot cu aceasta se închide ușa necunoștinței și a răcelii avută până atunci.

„Războiul Nevăzut”, Chișinău Tipografia „Uniunii Clericilor Ortodocși din Basarabia”

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here