Sufletul care cântă

0
131

sufletCântați Domnului, Celui ce locuiește în Sion, vestiți între neamuri faptele Lui. (Psalmi 9,11)

Iată, slugile Mele vor sălta de veselie. (Isaia 65, 14)

Pe treptele unui vechi castel, spune legenda, stătea atârnat în cui un instrument muzical vechi, prăfuit, dezacordat. Nimeni nu se pricepea să cânte la el, și, în pofida tuturor strădaniilor, nimeni nu izbutea să scoată din el nici măcar un sunet. Odată, un călător a ajuns la castel și, văzând acel obiect atârnat în cui, l-a luat, l-a șters cu grijă de praf și l-a acordat cu delicatețe. Strunele care tăcuseră atâta amar de ani au prins glas din nou, și de sub degetele străinului s-au revărsat sunete răpitoare, care pătrundeau până în adâncul sufletului. Străinul era de fapt stăpânul castelului, care se întorsese acasă după o lungă absență.

Oricine poate să priceapă înțelesul ascuns al legendei: sufletul omului este ca instumentul acela. El rămâne dezacordat, prăfuit, tăcut atâta timp cât nu se atinge de el mâna Ziditorului.

Strunele sufletului tău tac? A amuțit orice laudă, a pierit orice bucurie? Deschide larg în fața lui Hristos ușile inimii. Primește-L la tine, iar El, cu mâna Sa iubitoare, va curăța strunele sufletului tău de orice colb al păcatului, va reface tot ce a fost stricat în inima ta. Sunetele altă dată false se vor contopi atunci într-o minunată armonie, iar din sufletul tău înnoit va răsuna fără contenire o cântare de bucurie, de biruință, de laudă.

„Fiecare zi, un dar al lui Dumnezeu” – Ed. Cartea Ortodoxă

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here