“Sunetul muzicii” de la Castelul Peleş din Sinaia, la a V-a ediţie

0
94
Sunetul muzicii A cincea ediţie a Stagiunii “Sunetul muzicii” este un eveniment organizat de ExcesMusic, Muzeul Naţional Peleş şi Asociatia Pro Valores. El continuă la Castelul Peleş din Sinaia. Sâmbătă 18 aprilie 2015, de la ora 16, în sala de concerte a castelului, una dintre cele mai valoroase tinere formaţii camerale Cvartetul Giocoso din Austria va interpreta opusuri de: Joseph Haydn, Krzysztof Penderecki și Hugo Wolf.

Ansamblul a fost înfiintat în anul 2003 sub indrumarea Cvartetului Voces. Din 2011, cvartetul studiază la Universitatea de Muzică și Interpretarea Artei din Viena, cu Johannes Meissl (Cvartetul Artis). Cvartetul este membru al Academiei Europeane de Muzică de Cameră și a participat în acest context la Cursuri de măiestrie cu Hatto Beyerle (Alban Berg Quartet), Gerhard Schulz (Alban Berg Quartet), Miguel da Silva (Ysaye Quartet), Eberhard Feltz, Ferenc Rados, Rainer Schmid (Hagen Quartet), Andras Keller (Keller Quartet), Evgenia Epshtein (Aviv Quartet), Stefan Metz (Orlando Quartet), Shmuel Ashkenazi (Vermeer Quartet), Tim Vogler (Vogler Quartet), Sandor Devich (Bartok Quartet), Christoph Richter și Petr Prause (Talich Quartet).

Până în prezent Cvartetul a obtinut numeroase premii, precum: Premiul 3 la Concursul International “Charles Hennen” Heerlen – Olanda; premiul Alban Berg, premiul Krenek, premiul EconGas și premiul Artis in cadrul Festivalului International ISA în Reichenau – Austria; premiul HSBC in cadrul Festivalului “Aix-en-Provence” Franta, Premiul 3 la Concursul “Windisch” Viena, Austria. Cvartetul Giocoso a concertat în Austria, Germania, Olanda, Italia, Turcia, Norvegia și Franța. Ansamblul este membru al fundatiei Yehudi Menuhin Live Music Now, în aprilie 2013, a concertat la Casa Beethoven din Bonn (Germania), iar pe 23 ianuarie 2015 si-a facut debutul in Marea Britanie la Wigmore Hall Londra si Manchester.

Accesul la “Sunetul muzicii” se face pe bază de invitaţie. Ea poate fi obţinută completând un formular pe site-ul peles.ro. Programul complet al stagiunii aici.

 Ana Grama

Jurnal Spiritual

Asculta muzica pe: http://radio-online.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here