Sunt greţurile de dimineaţă un semn bun?

0
788

greturi matinaleS-ar putea să fiţi foarte fericită în ceea ce priveşte ideea că o nouă fiinţă creşte în interiorul dumneavoastră, dar organismul pare a fi oricum, numai bucuros nu. Având în vedere cât vă este de rău, aveţi tot dreptul să mormăiţi câteva cuvinte de neînţeles şi să vă răstiţi la partenerul dumneavoastră din când în când. La fel de mult aveţi dreptul la ceva relaxant. Atunci când stomacul începe să pară ca şi cum ar fi în timpul unei plimbări cu rollercoasterul, încercaţi aceste strategii pentru a-l calma, alina şi linişti. In timpul sarcinii, abordaţi fiecare remediu din plante cu aceeaşi precauţie pe care o adoptaţi şi pentru medicamente – cel mai bine este să discutaţi înainte cu medicul sau cu moaşa dumneavoastră.

Ce este în neregulă

Nu este un lucru surprinzător atunci când o femeie gravidă are momente de greaţă. Dar asta nu înseamnă că acestea pot fi explicate. Medicii cred că greţurile de dimineaţă -dar care nu apar neapărat dimineaţa – ar putea fi rezultatul nivelului crescut de estrogen, deshidratării minore (un aport insuficient de apă care face ca organismul să nu fie suficient de ud pe interior), sau glicemiei scăzute, asociate cu începutul sarcinii. Stresul, călătoriile, unele alimente, vitaminele prenatale şi anumite mirosuri pot agrava problema.

Oferiţi stomacului ceva bun

Nu este nimic mai potrivit pentru greţurile de dimineaţă decât o cană cu ceai de ghîmbir. Acelaşi condiment este folosit şi pentru răul de mişcare. Pentru a prepara ceai de ghimbir, folosiţi pliculeţe cu ceai, care pot fi cumpărate de la magazinele de produse naturiste şi la supermarketuri, sau adăugaţi 1/2 de linguriţă de rădăcină rasă la o cană cu apă foarte fierbinte, lăsaţi să se infuzeze timp de cinci minute, strecuraţi şi beţi.

Unele ceaiuri de plante, de exemplu muşeţel, roiniţă şi mentă au, de asemenea, puterea de a ameliora greaţa. Folosiţi una sau două linguriţe de plante uscate la o cană cu apă caldă. Totuşi, evitaţi ceaiul de mentă în cazul în care aveţi arsuri la stomac.

Preparaţi-vă o cană cu ceai din frunze de zmeur. Această plantă este folosită pentru a ameliora greţurile de dimineaţă – şi foarte mul¬te femei o beau în doze din ce în ce mai mari în sarcina târzie pen -tru a uşura travaliul deoarece acţionează ca un tonic uterin. Folosiţi una sau două linguriţe de plantă uscată pentru o cană cu apă caldă. Nu beţi mai mult de o cană pe zi în primele trei luni de sarcină (şi evitaţi pastilele cu extract de frunze de zmeur). Unii medici recoman¬dă ca frunzele de zmeur să nu fie consumate în primele luni de sarci nă şi ar trebui evitate de femeile care au risc crescut de avort sau naştere prematură, dar nu pare să existe nicio dovadă ştiinţifică care susţină efectele negative, în ciuda folosirii pe scară largă de sute ani. Cu toate acestea, pentru a fi sigură, discutaţi cu medicul sau  moaşa dumneavoastră.

Beţi bere de ghimbir, tară acid, la temperatura camerei, pentru a vă linişti stomacul. Deşi nimeni nu ştie motivul (în berea de ghimbir din comerţ nu există suficient ghimbir pentru a avea vreun efect), aceasta funcţionează pentru multe viitoare mămici care su¬feră de greţuri. Evitaţi, totuşi, să beţi când încă mai are acid, de¬oarece gazul măreşte secreţia de acizi gastrici, exact de ce nu aveţi nevoie.

-Mestecaţi seminţe de anason sau fenicul, despre care se ştie că liniştesc stomacul.

Simţiţi-vă mai bine cu vitamina B6

-Studiile au arătat că femeile care au luat 25 mg de vitamina B6 de trei ori pe zi (75 mg pe zi) timp de trei zile au prezentat mai puţine greţuri şi vărsături asociate cu sarcina. Dar ar trebui să ştiţi şi să fiţi conştientă că limita superioară sigură pentru această vitamină este de 10 mg pe zi, şi, ca şi în cazul altor vitamine, dacă sunteţi însărcina -tă nu luaţi vitamina B6 fară a discuta acest lucru cu doctorul dumneavoastră.

Afacere cu încheietura mâinii

-încercaţi să purtaţi manşete de presopunctură care sunt recomandate pentru persoanele cu rău de mare. Disponibile în farmacii, ele aplică presiune constantă la punctele de presopunctură folosite pentru tratarea senzaţiei de greaţă.

-Dacă nu puteţi găsi astfel de manşete, folosiţi degetele pentru a aplica presiunea. Intoarceţi-vă mâinile cu palmele în sus. Localizaţi punctul aflat la două grosimi de deget de cuta formată de încheietură, chiar între cele două ligamente. Apăsaţi acest punct cu degetul mare de la mâna opusă numărând încet până la 10. Repetaţi de trei până la cinci ori sau până când greaţa dispare.

Ar trebui să-mi sun medicul?

Chiar dacă vă simţiţi mizerabil, greţurile de dimineaţă reprezintă un motiv de îngrijorare doar atunci când nu puteţi să reţineţi mâncare sau lichide şi începeţi să pierdeţi în greutate. Apelaţi la medicul dumneavoastră atunci când greaţa sau voma continuă şi după luna a patra de sarcină, iar remediile casnice nu au efecte. Sunaţi imediat dacă vomitaţi cu sânge sau o substanţă care seamănă cu cafeaua măcinată; dacă pierdeţi mai mult de un kilogram în greutate sau dacă vărsăturile sunt severe şi prelungite, putând provoca deshidratare si malnutritie.

Sunt greţurile de dimineaţă un semn bun?

S-a crezut mult timp că dacă o femeie gravidă are greţuri de dimineaţă, un avort este mult mai puţin probabil.

Dar este acest lucru adevărat? Răspunsul este pozitiv. Greţurile de dimineaţă sunt asociate cu foarte puţine avorturi, ca şi cu risc mai scăzut de naştere prematură, greutate scăzută a fătului la naştere şi moarte prenatală. De asemenea, greţurile de dimineaţă ar putea să joace un rol în promovarea dezvoltării sănătoase a placentei. Aşa că atunci când vă este rău, puteţi să gândiţi pozitiv şi să vă simţiţi încurajată ştiind că greţurile matinale sunt un semn că sarcina merge bine – şi, desigur, vor trece.

Încercaţi greaţa

-Apa este cel mai bun medicament. Oricât de surprinzător ar putea părea, femeile care beau un pahar cu apă o dată pe oră prezintă mult mai puţine greţuri matinale. De asemenea, beţi un pahar cu apă de fiecare dată când vă treziţi noaptea pentru a merge la toaletă. Acest lucru este pentru a vă asigura că începeţi ziua în cel mai bun mod po¬sibil. Verificaţi culoarea urinei. Dacă beţi suficientă apă, urina dumneavoastră ar trebui să fie aproape incoloră. Dacă este închisă la culoare, ajunge la fundul vasului de toaletă sau are un miros foarte puternic, trebuie să beţi mai multă apă.

-Dacă nu puteţi reţine nimic în stomac, răsfaţaţi-vă cu o acadea de îngheţată de fructe. Vă ajută să înlocuiţi carbohidraţii pierduţi prin vărsături. Iar apa îngheţată vă ajută să rămâneţi şi hidratată.

Încercaţi un remediu cu citrice

Mirosiţi o felie de lămâie proaspăt tăiată. Unele gravide susţin că, din motive necunoscute, le ajută să treacă peste greţurile matinale.

Aţi putea încerca şi să beţi apă cu lămâie sau orice alt fel de bău¬tură cu lămâie.

-Răzuiţi puţină coajă de grepfrut, portocală sau mandarină şi adăugaţi-o în ceai. înainte de a face acest lucru, ştergeţi orice urmă de ceară de pe fruct.

Nu lucraţi pe stomacul gol

-Dimineaţa s-ar putea să preveniţi greţurile mâncând încă înainte să vă daţi jos din pat. Ţineţi pe noptieră nişte biscuiţi cu cremă şi mâncaţi câţiva înainte de a vă da jos din pat.

-Mâncaţi pe parcursul zilei mai multe mese mici. Cantităţile mici de hrană sunt mult mai uşor de tolerat decât mesele îmbelşugate. De fapt, aţi putea să mâncaţi o gustare la fiecare oră sau două ore, menţinând porţiile mici. Un ciorchine de strugure, un măr, câteva alune sau una sau două felii de brânză reprezintă alegeri bune.

-Luaţi vitaminele prenatale în timpul mesei pentru a le favo -riza absorbţia. Chiar şi un biscuit poate fi de ajutor.

-Evitaţi mâncărurile grase, prăjite, care tind să provoace şi sa intensifice greaţa. Nu se cunoaşte motivul – poate pentru că mâncărurile grase sunt digerate mai greu.

Nu mirosiţi nimic rău

-Greţurile matinale sunt în mare parte provocate de mirosuri- femeile care suferă de anosmie (şi-au pierdut capacitatea de a mirosi) nu prezintă aceste greţuri. Dacă sunteţi predispusă la greţuri matinale, încercaţi să staţi într-o cameră bine ventilată, unde nu se acumulează fumul de ţigară sau mirosurile de mâncare. Puteţi, de asemenea, să-i rugaţi pe membrii familiei să se spele mai bine pe dinţi -respiraţia urât mirositoare poate să vă provoace greţuri. Sensibilitatea aceasta trece de obicei după săptămâna 12-14 de sarcină… aşa că nu veţi fi mereu atât de pretenţioasă.

1001 de remedii casnice, Reader’ s Digest

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here