Sunteți atenți la semnalele primejdioase?

0
147

leacPuteți vindeca mai multe afecțiuni cu măsuri luate acasă, dar înainte de a aplica vreun tratament oarecare pe ochii inflamați sau care dor verificați temeinic dacă nu e cazul să vă prezentați la medic.

Dacă observați unul din semnele de mai jos, este cazul să vă prezentați de urgență la medic.

Durere în ochi, deasupra ochilor sau în ceafă

Poate fi vorba de o sporire bruscă a tensiunii oculare, care provoacă o durere intensă.

Un început de glaucom se manifestă prin dureri mai puțin violente, care vin și trec. Durerile încep sau devin mai intense când se măresc pupilele: în întuneric sau din cauza unei emoții intense.

Aureolă în jurul corpurilor de iluminat

Dacă vedeți un curcubeu în jurul becurilor de pe stradă într-o noapte senină, este probabil vorba de un început de glaucom. Dacă vă prezentați din timp la medic, vă puteți vindeca fără intervenție chirurgicală și fără să vă pierdeți din acuitatea vizuală.

Scăderea bruscă a acuității vizuale

După patruzeci de ani, vederea dumneavoastră nu ar trebui să modifice nici talia, nici configurația obiectelor mai mult decât se poate corecta prin schimbarea ochelarilor la 2-5 ani.

Dacă intervin modificări în ceea ce privește vederea la distanță sau de aproape, precum și claritatea imaginii, consultați un oculist pentru a vedea dacă nu e vorba de un început de glaucom, de modificări ale vederii datorate diabetului, tensiunii arteriale sau îngroșării pereților arterelor. Medicul dumneavoastră curant vă poate ajuta în toate aceste cazuri.

Ochi care se fac mari în întuneric

Dacă vedeți mult mai bine într-o cameră iluminată moderat sau cu ochelari fumurii, s-ar putea să fie vorba de o cataractă. Aceasta se manifestă prin puncte cețoase într-unul dintre centrii de concentrație a razelor luminoase. Se declanșează adesea în centrul pupilei. Dacă vă aflați într-o cameră intens luminată, pupilele se contractă în așa fel încât părțile încă luminate ale sistemului de concentrare a razelor să fie acoperite.

Rezultatul: vedeți prost în locurile intens luminate și mai bine în locurile întunecoase.

Bandă de culoare roșie

Dacă o infecție sau o rană atacă diafragma ochiului sau țesuturilor interne, o bandă de culoare roție largă de o jumătate de centimetru apare pe albul ochiului, în jurul irisului.

Uneori trebuie să priviți de foarte aproape pentru a o deosebi de suprafața inflamată care acoperă tot albul ochiului și care poate proveni de la orice frecare sau stare congestivă.

Dacă chiar nu știți de unde vi se trage, rugați-l pe medicul dumneavoastră curant să vă pună câteva picături care vor limpezi locul.

”Leacuri fără doctor – pentru marile și micile suferințe”, de Dr. John E. Eichenlaub

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here