Mașina super-sonică

0
87

Super Sonic CarSuper Sonic Car – Salonul de la Geneva a prezentat anul acesta, Lamborghini Huracan, un bolid carepare că își ia zborul la 325 km/h.

Dar ce spuneți de 1.600 km/h?

Se numește Bloodhound SSC și este mai mult decât o mașină. Are trei motoare de 135.000 de cai putere; aproape opt tone cu plinul făcut; arată ca un creion și este mai rapidă ca glonț. Denumirea SSC înseamnă Super Sonic Car, se arată peloodhoundssc.com.

Proiectul Super Sonic Car – Richard Noble si Andy Green

Proiectul a fost inițiat de doi împătimiți ai vitezei, inginerul Richard Noble împreună cu pilotul Andy Green. La 15 noiembrie 1997, pilotului Andy Green, a atins recordul modial de 1.227 km/h, în deșertul Black Rock din Nevada.

Lansarea oficială a proiectului a fost făcută pe  28 octombrie 2008 la Muzeul de Științe din Londra, de Richard Noble, iar  ținta echipei formată din patruzeci de specialiști este un bolid care să depăşească viteza sunetului.

Este fabricată din titan și fibră de carbon. Inovatorul proiect combină caracteristici de la o navetă spaţială, o maşină de curse şi un avion de luptă.

Pilotatul unui Super Sonic Car  va fi o provocare

Datorită vitezelor implicate mașina va folosi jante speciale din aluminiu în loc de anvelope de cauciuc. La o asemenea viteză, conform calculelor, roțile, cu diameru de nouăzeci de centimetri,  se vor învârti de zece mii de ori într-un minut.

Proiectul este momentan în derulare, dar dacă  totul merge conform planului, inginerii vor să  facă testul final al vehicululuiîn vara anului 2016, în deșertul Hakskeen Pan din Africa de Sud.

Andy Green declara într-un interviu că  pilotatul acestui aparat va fi o provocare, având în vedere că „o mie de mile pe oră, la nivelul solului este mai rapid decât orice avion de vânătoare a călătorit vreodată în istorie”.

Emanuela P.

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here