Mesajul Papei la început de an „rădăcina păcii este rugăciunea”

0
91

Suveranul Pontif a oficiat slujba de rugăciune din Ajunul Anului Noi în catedrala Sfântul Petru din Vatican, urmată de tradiționalul cuvânt de învățătură, în care a îndemnat la „reînnoire spirituală și morală”.

Suveranul PontifPrima zi a noul an este și ziua mondială a păcii instaurată la Vatican în 1982, de papa Paul al VI-lea. În acest context, suveranul pontif a pledat pentru pace în întreaga lume. El a spus: „Pacea este întotdeauna posibilă, noi trebuie să o facem posibilă. Să ne rugăm pentru pace”, conform cruxnow.com/.

Discursul său a evidențiat mesajul transmis de Crăciun. Atunci Papa Francisc a cerut soluționarea conflictelor care afectează Orientul Mijlociu, Ucraina și Africa. „Să nu mai fie niciodată războaie, ci dorință de pace și fraternitate între popoare”. El a indemnat  comunitatea internațională la un angajament de conviețuire în înțelegere deplină.

În primul mesaj adresat lumii din acest an, liderul spiritual al catolicilor a lansat un apel către ca toți oamenii. Indiferent de religie sau cultură, oamenii să se unească și să lupte împotriva sclaviei moderne și a traficului de ființe umane. El a subliniat că Dumnezeu l-a făcut pe om liber.

În continuarea discursului său, acesta a spus că pentru noi, oamenii, există un „timp pentru a te naște și un timp pentru a muri”. Anul Nou, este un moment pentru a reflecta asupra mortalității noastre”.

Mai mult, suveranul pontif a amintit că în secolul V, Consiliul din Efes, în pofida afirmațiilor lui Nestorie, a apărat maternitatea divină a Fecioarei Maria. „Ea, Maica lui Dumnezeu, este, de asemenea, Maica Bisericii. Si prin Biserică, mama tuturor bărbaților și femeilor și a fiecărui popor”, a declarat acesta. El a indemnat catolicii spre cinstirea Maicii Domnului și devotament față de biserica lor.

Emanuela Popa

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here