Tabără de pictură și grafică la Soroca

0
133

tabara-pictura-viscri-2013-foto-lucian-muntean-45Prima ediție a Taberei de Pictură și Grafică organizată de Institutul Cultural Român “Mihai Eminescu” de la Chișinău va avea loc în perioada 7 – 15 august la Soroca.

La eveniment vor participa artiști plastici consacrați de pe ambele maluri ale Prutului. Tabăra de pictură și grafică se va finaliza prin expoziția colectivă ‘Arta Românească — tradiție și contemporaneitate’, în care vor fi expuse lucrările realizate de artiști în această perioadă.

Vernisajul acestei expoziții va avea loc la 15 august în parcul din apropierea bisericii ‘Sfinții Martiri Brâncoveni’ din Soroca în prezența directorului ICR Chișinău, Valeriu Matei.

Fiecare artist plastic urmează să doneze câte o lucrare realizată în cadrul proiectului. Fondul plastic constituit va fi expus în viitorul sediu al Institutului Cultural Român ‘Mihai Eminescu’ la Chișinău.

Tabăra de Pictură și Grafică este organizată în colaborare cu Asociația ‘Grigore Vieru — Soroca’, Parohia ‘Sfinții Martiri Brâncoveni’ din Soroca, Biblioteca ‘Basarabia’ din Soroca și Muzeul de Istorie și Etnografie din Soroca.

Evenimentul face parte din manifestările organizate de ICR Chișinău la Soroca pentru a marca 300 de ani de la martiriul lui Constantin Brâncoveanu și al fiilor săi, precizează un comunicat de presă.

În cadrul suitei de manifestări vor mai avea loc Conferința Științifică ‘Epoca lui Constantin Brâncoveanu’, la 14 august , tot în Soroca, și expoziția ‘Constantin Brâncoveanu și epoca sa’, la 15 august, la biserica ‘Sfinții Martiri Brâncoveni’ din Soroca.

Sursa: agerpres.ro

[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here