Tabără de restaurare în satul Peştera. Voluntarii restaurează obiecte vechi de peste 100 de ani

0
120

foto-principala1-794x527Tineri voluntari, reuniţi în tabăra “Salvăm trecutul pentru viitor”, lucrează de zor, în Hunedoara, la restaurarea unor obiecte vechi de peste o sută de ani. Ei vor să redea comunităţii locale atelierele tradiţionale.

Voluntarii vor să amenajeze un spaţiu în care turiştii care trec prin localitatea Peştera din judeţul Hunedoara să vadă cum funcţionează o moară de apă, o vâltoare, dar şi vechile cuptoare în care se producea varul pentru construcţii.

Ei învaţă cum se lucrează cu materialele naturale folosite de sute de ani – lemnul şi piatra. Studenţii şi elevii veniţi în satul Peştera curăţă zona de vegetaţia uscată şi cară bolovani.

Ei sunt ajutaţi să prelucreze lemnul de specialişti de la Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale ASTRA Sibiu.Tabăra din comuna Peştera durează până pe 15 iulie.

Sursa: stiri.tvr.ro

[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here