Tabără pentru copii la Izvorul Muntelui

0
284

izvorul munteluiÎn perioada 22-26 iulie, în Izvorul Muntelui  a fost organizată tabăra de creaţie „Izvorul Prieteniei“, la care au participat 21 de copii din Piatra-Neamţ şi Zăneşti, îndrumaţi de organizatori şi doi profesori voluntari, dar şi de preotul Ştefan Zaharia, paroh al Parohiei Conţeşti-Girov. Copiii au luat parte la jocuri, drumeţii, activităţi de cunoaştere, creaţie şi de natură catehetică. Organizatorul acestei tabere este Liceul Particular numărul 1 Piatra-Neamţ.

„Este a doua sesiune din această vară şi ne bucurăm de un timp bun şi de multă veselie alături de cei 21 de copii participanţi. Din programul taberei fac parte rugăciunea, activităţi de creaţie şi mai ales de recreaţie. În aceste zile am urcat muntele şi am vizitat schitul de pe Ceahlău, unde copiii au intonat cântece religioase, am vizitat zona barajului Bicaz şi ne-am plimbat cu vaporaşul pe lac. Am avut bucuria să vizităm şi Durăul, în mod deosebit mănăstirea, fiindcă ne-am închinat icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului. Ne dorim să îmbinăm utilul cu plăcutul şi bucuria jocului cu manifestarea credinţei fiindcă vârsta copilăriei le adună pe toate în zâmbetele participanţilor. Activitatea de creaţie a cuprins picturi şi hand-made-uri. Vom organiza încă două sesiuni de tabără în această vară şi deja ne pregătim pentru seriile de iarnă, fiindcă experienţa din ianuarie cere continuitate“, a declarat directorul taberei, Mihaela Moncea, care este şi profesor de desen şi religie în această tabără.

Programul taberei este flexibil, copiii putând alege să ia parte la ateliere de limbi străine, orientare turistică sau religie. În această serie au participat şi doi copii care au interpretat câteva piese clasice la pian.

Profesoara ieşeană Tatiana Murariu, voluntar în tabăra „Izvorul Prieteniei“ a subliniat scopul acestei tabere: „Copiii se simt foarte bine, le plac jocurile, fiind antrenaţi şi interesaţi de acest mod de învăţare prin joc. Copiii trebuie încurajaţi fiindcă sunt buni şi trebuie să ajungem la sufleţelul lor pentru a-şi însuşi cunoştinţele într-un mod temeinic şi mai ales plăcut“.

Copiii din tabără şi-au făcut prieteni şi dintre copiii veniţi în staţiunea Izvorul Muntelui alături de părinţi sau bunici, astfel încât „Izvorul Prieteniei“ a legat copii din întreaga ţară.

„Urcuşul e dificil, dar spectaculos. Am mai urcat muntele Ceahlău pe un alt traseu şi mă bucur că pot lua cunoştinţă şi cu faimosul Lutul Roşu. După ce ajungem în vârf, am să le transmit prietenilor mei un gând de invitaţie la această tabără pentru că merită“, spune Iulia Căliman, 12 ani, din Zăneşti.

„Această tabără are multă veselie şi mi-a adus împlinirea unei dorinţe mai vechi, aceea de a ajunge în vârful muntelui Ceahlău. M-au impresionat peisajul şi schitul de pe munte. La fel de mult mi-a plăcut şi drumeţia din Durău, pentru că icoana Maicii Domnului oferă linişte şi un sentiment pe care nu-l poţi reda în cuvinte“, a declarat Teodor Cosma, 15 ani, din Piatra-Neamţ.

Pe viitor organizatorii taberei îşi propun mai multe serii de tabără pentru un efectiv mai mare de copii, participanţii fiind motivaţi atât de frumuseţea locului, de posibilitatea de a vizita zona Lacului Bicaz, a Lacului Roşu, a mănăstirilor Neamţ, Sihăstria, Secu, Bistriţa şi a caselor memoriale din judeţul Neamţ. Tabăra „Izvorul Prieteniei“ este organizată în Parcul Naţional Ceahlău într-un cadru natural atractiv şi oferă activităţi specifice, dar şi surprize din partea organizatorilor.

Sursa realitateamedia.ro

[fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here