Tabloul “Pe gânduri” de Nicolae Vermont, vândut la licitaţie cu 16.000 de euro

0
1012
"Pe gânduri" de Nicolae VermontTabloul “Pe gânduri” semnat de Nicolae Vermont a fost adjudecat la preţul de 16.000 de euro la licitaţia “Figurativ indigen în ambient european” organizată joi seară de GoldArt. Tabloul, datat în 1918, este realizat în ulei pe pânză; el a avut un preţ de pornire de 5.000 de euro, informează organizatorii licitaţiei.

Lucrările de pictură adjudecate în licitaţia de joi seară au avut preţuri cuprinse între 400 şi 6.000 de euro, printre ele numărându-se ‘Drum lângă mare’ aparţinând lui George Catargi, care a fost adjudecat la preţul de 400 de euro, ‘Drumul spre casă’ de Mihail Gavrilov adjudecat la 500 de euro, ‘Nave în port’ semnat de Nicolae Vermont şi ‘Casa ţărănească’ de Dumitru Ghiaţă – 1.000 de euro, ‘În bazar’ de Samuel Mutzner – 1.200 de euro şi tabloul ‘Bosfor’, semnat indescifrabil, care a fost adjudecat la 6.000 de euro.

La capitolul ceramică, sticlă, porţelan, un mare succes au avut trei figurine Netsuke din os sculptat cu scene erotice ce au avut un preţ de pornire de 45-50 de euro şi au fost adjudecate la preţul de 550 de euro.

Artistul plastic Alexandru Ghilduş a anunţat că începând din anul 2014 casa de licitaţii GoldArt se va muta într-un sediu nou, pe strada I. L. Caragiale, nr. 1.

Licitaţiile se vor organiza la hotelul Intercontinental, sala Rapsodia.

‘Noul sediu este într-un spaţiu excepţional, o casă istorică. Acolo a locuit un primar al Bucureştiului, cel care a iniţiat construcţia Ateneului. Este construită de arhitectul Antonescu şi cu un spaţiu extraordinar de primire şi de organizare de evenimente. Acolo vom funcţiona ca sediu de primire lucrări, de organizat expoziţia premergătoare licitaţiei. Pentru că este pe strada Caragiale, care este în Batiştei, ne-am gândit şi am perfectat contractul cu Intercontinentalul pentru organizarea licitaţiilor în acel spaţiu, într-o zi de luni, astfel încât vom avea deschis şi sâmbăta ca să readucem în discuţie prezenţa oamenilor în weekend în galerii de artă’, a declarat, pentru Agerpres, Alexandru Ghilduş. In ziua licitaţiei, dimineaţa, în holul hotelului va fi organizată o expunere cu o selecţie din lucrările scoase la vânzare.

Potrivit acestuia, prima licitaţie de anul viitor va fi organizată pe 27 ianuarie. Lucrările pot fi vizionate la sediul din strada I. L. Caragiale începând cu 15 ianuarie.

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here