Taina Preoției

0
94

_DSC0882-Părinte, ce ne puteți spune despre Taina Preoției?

-Preoția este o foarte mare lucrare la Dumnezeu, nespus de mare. Preotul ține locul lui Dumnezeu pe pământ.

Dumnezeu a creat două lucruri extraordinare care nu mai pot fi depășite la o eventuală creație: a creat o femeie distinsă care a născut pe Dumnezeu; și a creat Preoția, care îl coboară pe Dumnezeu din Cer și Îl naște pe Dumnezeu pe Sfânta Masă. Ce ziceți de lucrul acesta? Vă dați seama? Sfântul Agneț pe Sfânta Masă atunci când facem Sfânta Liturghie! Altarul este plin de îngeri, căci Hristos este acolo! Spun chiar rugăciunile: „Doamne, și îngerii să intre cu noi să facem Liturghia, că sunt împreună lucrători și ei”. Este o rugăciune care spune așa: „Doamne, că tu ești Cel ce aduci, Cel ce Te duci, Cel ce primești, Cel ce Te împarți”. M-a întrebat un student: „Bine, părinte, dar preotul ce-i?” Răspunde Hristos: „Fără tine, preotule, nu pot să fac lucrurile acestea”.

Preotul este axa principală a Creației a Re-Creației, adică a nașterii lui Dumnezeu din pâine și vin. Vă dați seama ce înseamnă pentru un popor că are Liturghie? Ce înseamnă pentru un popor că are Ortodoxie?

„Ne vorbește Părintele Arsenie”3

Foto Jurnal Spiritual

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here