Tainele vieţii viitoare: Mulţi dintre drepţi mor în timpul rugăciunii

0
198

am_231259_4329293_1805881

Mulţi dintre drepţi mor în timpul rugăciunii. Astfel, Sfântul Policarp, puţin înainte de a muri se ruga în faţa rugului de foc pe care, pe urmă, a fost aruncat. De asemenea, Dimitrie al Rostovului a murit în timpul rugăciunii, şi mulţi dintre sfinţi au fost găsiţi morţi stând în genunchi, ca la rugăciune.

Toate articolele pe aceeași subiect

Unii dintre aleşii lui Dumnezeu, înainte de moarte, văd în cer tronul Dumnezeiesc şi întreaga Sfântă Treime. Faţa Sfântului Arhidiacon Ştefan, înainte de moarte, s-a luminat ca faţa unui înger (fapte 6, 15), aşa încât chiar şi păgânii se minunau de strălucirea feţii lui.

O rază de lumină cerească s-a văzut, de asemenea, pe faţa muribundă a Preacuviosului  Agathon.

Iată cât e de mângâietoare moartea pentru cei drepţi! Ei nu numai că nu se tem de ea, dar încă o primesc cu bucurie, fiind însoţiţi în drumul lor de vedeniile vesele ale locuitorilor cereşti, cu care speră să se unească pentru vecie, bucurându-se împreună de bunurile veşnice.

Tainele vieţii viitoare / S.A. Arhanghelov; pref., ed. îngrij. ieromonah Porfirie Bercea; trad.: Climent I. Bontea(1899) – Bacău: Bunavestire, 2007