Tânărul de 19 ani Ionuţ Budişteanu, în topul celor mai influenţi adolescenţi din lume, alături de fiica lui Obama

0
89

Ionuţ Budişteanu, elevul din Râmnicu Vâlcea care a ieşit în evidenţă datorită invenţiilor sale, apare în ierarhia cu nominalizări a celor mai influenţi adolescenţi din 2013, publicat de revista Time.

Ionuţ BudişteanuPrintre celelalte nominalizări se numără Malia Obama (15 ani), fiica preşedintelui american Barack Obama, Dante de Blasio (16 ani), fiul noului primar al oraşului New York, Bill de Blasio, cântăreţul Justin Bieber (19 ani) şi artista Lorde (17 ani).

“Fac totul cu pasiune şi încerc mereu să mă autodepăşesc”, a declarat despre succesul său, Ionuţ Budişteanu. El este elevul de 19 ani care a câştigat premiul cel mare (Gordon E. Moore) la Intel Internaţional Science and Engineering Fair (Intel ISEF 2013), una dintre cele mai importante competiţii de ştiinţă şi inginerie pentru liceeni din lume. Budişteanu a concurat cu un proiect intitulat “Utilizarea inteligenţei artificiale pentru a crea o maşină low-cost, fără şofer”. Aceasta are ca scop reducerea numărului de accidente rutiere. Lucrarea a fost realizată sub îndrumarea profesorului Dan Milici.

Sfaturi pentru liceeni: Puneţi pasiune în ceea ce faceţi!

“Voi continua să lucrez la proiectele mele de cercetare şi să învăţ pentru examenul de Bacalaureat. Muncesc mult, între 12 şi 14 ore pe zi, la proiectele mele. Mă simt norocos că pot fructifica acest efort de timp şi resurse, câştigând premii. Sfatul meu pentru liceenii interesaţi de inteligenţă artificială şi care doresc să participe la Intel ISEF este să pună pasiune în ceea ce fac. Acesta este secretul meu, fac totul cu pasiune şi încerc mereu să mă autodepăşesc”, a spus tânărul.

Ionuţ Budişteanu este elev în clasa a XII-a la Grupul Şcolar Oltchim din Râmnicu Vâlcea.

Tânărul a câştigat cel mai important premiu al competiţiei, Gordon E. Moore, în valoare de 75.000 dolari şi alte patru premii, a căror valoare cumulată este de 14.000 dolari. Astfel, premiile câştigate de Ionuţ Budişteanu în cadrul al Intel ISEF 2013 valorează 89.000 dolari.

 Sursa: wall-street.ro

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here