“Tangaj”, prima trupă românească invitată la The Downtown Dance Festival din New York

0
92

Battery+Dance+festival-O“Tangaj” este prima trupă de dans din România invitată la The Downtown Dance Festival din New York. În 21 august, la The Robert F. Wagner Jr. Park, “Tangaj” prezintă spectacolul “Fabrica de vise” în coregrafia Simonei Deaconescu, informează un comunicat al Institutului Cultural Român (ICR) din New York.

Filmul de dans Silent Places al trupei “Tangaj” va fi prezentat la ICR New York la 25 august. Vizionarea va fi urmată de o discuție cu artiștii români și cu directorul festivalului Jonathan Hollander, care vor împărtăși publicului din experiența lor din cadrul acestui festivalul internațional de dans și vor aborda tema tendințelor din coregrafia contemporană. Jonathan Hollander, fondatorul, coregraful și directorul Battery Dance Company și al Festivalului, va prezenta câteva secvențe memorabile din istoria Downtown Dance Festival.

Inițiat în 1982 de către Battery Dance Company, festivalul este unul dintre cele mai așteptate evenimente estivale din Manhattan, oferind publicului, de-a lungul anilor, sute de spectacole de dans prezentate de companii din întreaga lume. Festivalul este cea mai longevivă manifestare de acest gen din New York.

Cu ocazia turneului la New York, membrii trupei “Tangaj” participă la workshop-uri creative, întâlniri cu profesioniști ai dansului, și lucrează în studiourile Battery Dance Company, pentru a pune bazele unui viitor spectacol realizat în parteneriat, anunță ICR New York.

Ana Grama

[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here