Târg cu meșteri și produse tradiționale, până duminică, la Muzeul Țăranului Român

0
74

Târgul de produse tradiționale reunind obiecte lucrate cu multă migală de meșteri populari, care pot fi dăruite persoanelor dragi cu ocazia Dragobetelui, sărbătoarea dragostei la români, va fi organizat, de vineri până duminică, în curtea Muzeului Național al Țăranului Român.

targPotrivit MNȚR, oaspeții vor putea alege dintre obiecte din lemn sau ceramică, din piele sau os, ii sau icoane, bijuterii și mărțișoare iar colecționarii vor putea procura de la târg antichități țărănești și mobilier vechi, costume populare autentice și nenumărate alte obiecte încărcate de istorie.

Pentru că în această sâmbătă sunt Moșii de Iarnă, gospodari din diferite zone ale țării s-au pregătit cum se cuvine cu brânzeturi și mezeluri făcute după rețete tradiționale. Oferta va cuprinde dulcețuri, șerbet, zacuscă și murături, cozonaci moldovenești, poale-n brâu și plăcinte de Turnu, miere și ulei presat la rece, pâine cu ceapă și cu semințe, vin din Vrancea și palincă de Bihor.

Toți cei prezenți se vor putea ospăta cu preparate proaspăt gătite: sărmăluțe cu mămăliguță, cârnăciori și pastramă, însoțite, după voia fiecăruia, de un pahar de vin sau ceai.

Copiii sunt chemați să fie artizani de mărțișoare la atelierul condus de Cristina Vasilescu sâmbătă, între orele 13,00 și 17,00 și duminică între 10,00 și 15,00, înscrierile urmând a se face la telefon 0733051279 sau pe e-mail: artis.sapientia@yahoo.com. Taxa de participare este de 15 lei pentru pachetul minim.

Sursa: Agerpres

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here