Poeţii Denisa Comănescu şi Nicolae Prelipceanu, invitați la Târgul de Carte de la Madrid

0
166

Târgul de Carte de la MadridPoeţii Denisa Comănescu şi Nicolae Prelipceanu vor participa la Târgul de Carte din Retiro, Madrid. Aceasta este a treia participare consecutivă a României cu stand propriu la acest eveniment. El va începe vineri şi se va încheia pe 15 iunie, informează Institutul Cultural Român (ICR).

ICR Madrid a reuşit să impună pentru prima dată prezenţa României la Târgul de Carte din Retiro, Madrid. Acesta este cel mai mare eveniment de profil din Spania, în 2012.

Târgul are loc pe aleile Parcului Retiro, timp de trei săptămâni. La acest evemiment participă cele mai importante edituri şi librării din Spania, cu cărţi din toate literaturile lumii şi cu numeroşi scriitori invitaţi. Târgul din Retiro este, de asemenea, cel mai vechi eveniment dedicat cărţii din Spania, ajungând anul acesta la a 73-a ediţie.

ICR Madrid reuneşte un număr impresionant de cărţi româneşti traduse în Spania. Cărţile au fost puse în vânzare cu preţuri în euro şi reduceri.

Invitaţii acestei ediţii sunt poeţii Denisa Comănescu şi Nicolae Prelipceanu, dar şi traducătoarea Cătălina Iliescu Gheorghiu.

Astfel, pe 5 iunie va fi organizată o întâlnire-dezbatere în jurul antologiei de poezie românească “Miniaturas de tiempos venideros. Poesía rumana contemporánea”, ediţie bilingvă de Cătălina Iliescu Gheorghiu, publicată de editura Vaso Roto, în 2013.

Probabil cea mai amplă antologie de poezie românească contemporană publicată în Spania până astăzi, volumul prezintă o selecţie de autori. Aceasta cuprinde nume consacrate ca Ileana Mălăncioiu, Denisa Comănescu, Ana Blandiana, Nicolae Prelipceanu, Mircea Cărtărescu, dar şi foarte tineri poeţi români.

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here