Târgul Internaţional de Carte şi Muzică Libris, la start

0
188

anuntPeste 60 de standuri cu cărţi din diverse domenii, lansări de carte şi albume muzicale, expoziţii de artă, sesiuni de autografe şi întâlniri cu cititorii, seri culturale de excepţie, fac parte din cea de-a XII-a ediţii a Târgului Internaţional de Carte şi Muzică – Libris Braşov, care va avea loc în perioada 19-23 martie, la Braşov Business Park.

“Pe lângă acest eveniment cultural de mare importanţă pentru noi, care face parte din agenda culturală a Braşovului, municipalitatea va mai organiza în cursul anului 2015 încă zece evenimente culturale, printre care şi Parada Junilor Braşovului, în prima duminică după Paşti. Ne bucurăm că şi la ediţia din acest an suntem parte în organizarea târgului şi aşteptăm ca cetăţenii Braşovului şi nu numai să petreacă câteva zile deosebite, pe parcursul cărora îşi pot alege o serie de evenimente culturale la care pot participa, alături de cartea preferată pe care o pot cumpăra de la cele 60 de standuri”, a declarat marţi primarul George Scripcaru, într-o conferinţă de presă.

La cele peste 60 de standuri, cititorii vor putea găsi cărţi din literatura universală şi română, ştiinţe umaniste şi politice, terapie familială şi de cuplu, dezvoltare personală, sănătate şi nutriţie, business, cărţi pentru copii şi carte şcolară, medicină, ştiinţe economice, limbi străine, religie, spiritualitate, cărţi în limbi străine.

Tot în cadrul Târgului Internaţional de Carte şi Muzică vor fi organizate expoziţii de sculptură, pictură şi mozaic, de către artişti plastici din Târgu-Mureş, Deva şi Braşov.

“În cadrul ediţiei din 2015 a manifestării, în spiritul pluriculturalităţii ca obiectiv declarat, sunt implicate toate instituţiile culturale importante ale Braşovului: Filarmonica, Opera, Teatrul ‘Sică Alexandrescu’, Teatrul de Copii ‘Arlechino'”, a spus Virgil Oniţa, din partea Asociaţiei Culturale “Libris Braşov”.

Organizatorii propun braşovenilor seri culturale magice cu un program divers, în compania unor artişti îndrăgiţi, începând cu soliştii Filarmonicii şi ai Operei Braşov, şi continuând cu instrumentişti de excepţie ca Vlad Dimulescu, actori ca Medeea Marinescu, Marius Manole, folkişti şi interpreţi de muzică folk, pop-rock, jazz, muzică franţuzească, printre care Paula Seling, Bandidos, Mircea Baniciu, Vali Ştefan, Grupul Folk “Om Bun” şi alţii.

În cadrul Târgului Internaţional de Muzică şi Carte vor fi decernate Premiile Filialei Braşov a Uniunii Scriitorilor din România pe anul 2014.

Deschiderea oficială a târgului are loc joi, la ora 12,00, fiind precedată de un concert susţinut de Corul de studenţi al Academiei Forţelor Aeriene “Henri Coandă” Braşov.

Evenimentul este organizat de Asociaţia Culturală “Libris Braşov”, în colaborare cu Consiliul Local şi Primăria Braşov, fiind înscris în lista manifestărilor culturale ce susţin candidatura pentru “Braşov 2021 Capitală Culturală Europeană”

Ana Grama

[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here