Teama de a nu comite o greşeală îmi paralizează capacitatea creatoare

0
879

TeamaTrăiesc cu teama de a nu face greșeli, de a nu dezamăgi, dar cineva mi-a spus ”numai cine nu se dă jos din pat nu se împiedică”. Am luat aminte la aceste vorbe înțelepte și în fiecare zi încerc să depășesc acest obstacol al vieții.

“E important să înţelegi frica pentru a o putea manipula în folosul tău. Frica e ca focul. O poţi face să lucreze pentru tine: te poate încălzi când ţi-e frig, îţi poate găti mâncarea când ţi-e foame, îţi oferă lumină când e întuneric şi poate produce energie. Totuşi, dacă pierzi controlul, te poate răni sau chiar ucide. Frica este prietena oamenilor excepţionali.” Cus D’Amato

Henry Ford, fondatorul Ford Motor Company (1903),  a făcut celebra afirmaţie: „Gândeşte-te că poţi, sau gândeşte-te că nu poţi! Oricum vei avea dreptate!” Ce înseamnă asta? Sună foarte asemănător cu textul din proverbul – „Omul este ceea ce gândeşte în sufletul lui!”

Frica este cel mai mare obstacol al învățării în orice domeniu. Și fără învățare nu poți obține rezultate indiferent de domeniul pe care ți-l alegi.

Există mulţi oameni care au creat şi creează foarte multă valoare pentru cei din jur, făcând lumea mai bună pentru că au învăţat cum să o facă, lor nu le este frică.

Lumea ar fi intr- adevăr mai bună dacă am scăpa de frică şi am alege să învăţăm cum să ne exprimăm propriile idei, sentimente.

Orice lucru vrei să înveţi, e nevoie de repetiţie. Este firesc să eşuezi de multe ori în procesul de învăţare şi dacă suferi emoţional sau fizic din cauza eşecului eşti tentat să nu mai încerci. Şi astfel te opreşti din procesul de învăţare şi rămâi blocat.

Îmi este frică de orice, teamă de ce spun oamenii despre mine şi cum mă privesc, teama de a nu face greşeli… Acestea sunt doar câteva din temerile ce mi-au împovărat viaţa până la un moment dat.

Vreau, totuși, să scap de toate aceste temeri. Frica ne ajută să nu facem lucruri care să ne pună în pericol viaţa sau lucruri care ne dăunează. Totuşi, aceeaşi frică dacă e nejustificată, ne opreşte din succes şi realizări.

Vă doresc putere și curaj pentru a deveni persoane extraordinare!

Vouă vă este teamă?

Brîndușa Dediu

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here